Vágólapra másolva!

Fontmilliókkal játszanak az angol élcsapatok

Nem sikerült megállítani a labdarúgók vételárának egyre magasabbra srófolását, a világ egyik legdrágább játékosa az AC Milan brazilja, Kaká lehet, akiért kozmikus, 50 millió fontos ajánlatot tett a Chelsea. A Manchester United megtartaná a magát rabszolgaként aposztrofált Cristiano Ronaldót, a Liverpool Gareth Berryről, az Arsenal Marcos Sennáról álmodik. A legkapósabb játékos a holland Klaas-Jan Huntelaar, illetve a paraguayi Roque Santa Cruz, őket szinte minden topcsapat szívesen látná. Gera Zoltánt leigazolta a Fulham, a Hull City Halmosi Pétert, a Stoke City Fülöp Mártont csábítja. Nézzük, hol tart a Premier League átigazolási szezonja!

Manchester United

A bajnokcsapatnál a legnagyobb kérdés, mit kezdenek "rabszolgájukkal", Cristiano Ronaldóval, aki fütyül a 2012-ig érvényben lévő szerződésére, s minden áron a Real Madridhoz akar távozni.

Ugyancsak elhagyhatja a klubot Louis Saha, a francia csatárt szívesen kölcsönadná a MU az AS Romának, más kérdés, hogy az olaszok olyan támadót keresnek, akit végleg megvásárolhatnának.

Amiről a pletykák szólnak: Ha Ronaldo és Saha távozik, akkor bizony meg kell erősíteni a támadóalakzatot, erre első számú jelölt az Ajax kiválósága, Klaas-Jan Huntelaar. A holland csatárt ugyan az Arsenal is hívja, ám Sir Alex Ferguson pole position-helyzetben van, hiszen 18 millió fontot is megadna kiszemeltjéért.

Ugyancsak szóba került az argentin River Plate kolumbiai csatára, Radamel Falcao, aki 58 bajnokiján 38-szor volt eredményes. Játékstílusát Carlos Tévezhez hasonlítják, sokat lendíthetne a MU egyébként is gólveszélyes játékán - 15 millió fontért talán jobban megérné őt szerződtetni, mint Huntelaart.

Ha egyik sem válna be, akkor Ferguson listáján még olyan nevek vannak, mint Roque Santa Cruz (Blackburn), Dimitar Berbatov (Tottenham), Micah Richards (Manchester City) és Luis Fabiano (Sevilla).

Érkezett: -
Távozott: Gerard Piqué (Barcelona)

Felkészülési mérkőzések:
július 12.: Aberdeen
július 19.: Kaizer Chiefs (Fokváros)
július 22.: Orlando Pirates (Durban)
július 26.: Orlando Pirates vagy Kaizer Chiefs (Fokváros/Durban)
július 27.: Portsmouth
augusztus 2.: Espanyol (otthon)
augusztus 4.: Peterborough United
augusztus 6.: Juventus (otthon)
augusztus 10.: Portsmouth (Community Shield, Wembley)