Társoldalunk:

Narancssárga mezben játszik a Fradi

2008.07.14. 13:05

Comeback - Visszatérünk az élvonalba! - Térj vissza a stadionba! - Támogasd újra a Fradit! - szlogennel új kommunikációs kampányt kezdett az FTC a futballszurkolók visszahódításáért.

A hétfői sajtótájékoztatón Rieb György elnök elmondta, hogy hosszú "vergődés" után a tulajdonosokkal együtt először állhatnak örömmel a sajtó nyilvánossága elé, s nem csupán az új kampány meghirdetése, illetve a Sheffield United esti vendégjátéka miatt, hanem azért is, mert a klub tartozásainak 85-90 százalékát sikerült kiegyenlíteni. Várhatóan augusztus 10-15-ig a fennmaradó részt is kifizetik. Rieb jelezte, hogy az adósságok rendezése után 500 millió forintja marad az egyesületnek, amit szeretnének befektetni, a befolyó összegből pedig a szakosztályok működését támogatnák.

A változások egyik jeleként az Albert Flórián Stadionban 19 órakor kezdődő, Sheffield elleni edzőmérkőzésen a játékosok új, narancssárga színű mezben lépnek pályára. A jövőben ilyenben szerepelnek majd idegenben. A mezeken a comeback felirat lesz olvasható.


Kevin McCabe tulajdonos hangsúlyozta, a kampány egy új stratégia része, s a cél, hogy a pályán és azon kívül is sikeres legyen a klub. Az ingatlan-beruházás egyelőre a tárgyalási szakaszban tart, így még az sem dőlt el, hogy a jelenlegi stadion helyén épül-e fel az új aréna - illetve az üzletek, szállodák -, vagy egy közeli területen. Az üzletember ezért kevés konkrétummal szolgált, ennek ellenére 2012-t nevezte meg határidőnek, melyre az új létesítmények elkészülnek. Szintén célkitűzés új, erős szponzorok megnyerése, ezen dolgozik a korábban a Manchester Unitednél alkalmazott Mike Farnan.     

A szakmai oldallal kapcsolatban Terry Robinson, az FTC Zrt. igazgatóságának elnöke ismét elmondta, hogy a feljutás, majd a lehető legrövidebb időn belül az európai kupaporondra kerülés a cél. E mellett vonzó csapattá akarják alakítani a Ferencvárost, s egy akadémiai rendszeren keresztül szeretnének fiatal tehetségeket kinevelni.    

Robinson az átigazolásokkal kapcsolatban elárulta, hogy eddig a Sheffield United pénzéből egymillió fontot költöttek, érkezett egy jamaicai és két angol futballista, de magyar játékosok megszerzését is tervezik. A csatár Ferenczi Istvánért például már meg is tették ajánlatukat, és kedden, vagy szerdán eldől, hogy a támadó az Üllői úton folytatja-e pályafutását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK