Vágólapra másolva!
Nagyon sokan fogták a fejüket, amikor tavaly nyáron a Real Madrid harmincmillió eurót fizetett az FC Porto brazil középhátvédjéért, Pepéért, de a bekk azóta bizonyította, hogy érdemes volt érte ennyi pénzt kiadni. Az időközben portugállá lett focista az Európa-bajnokságon is jól játszott, Törökország ellen gólt is szerzett.

Brazíliai Alagoas állama elsősorban nem a labdarúgásról ismert, a település leghíresebb futballcsapatai, a CRB és a CSA sohasem jutottak el az országos élvonalig - bár utóbbi egy alkalommal döntőt játszhatott a CONMEBOL-kupában.

Az állam fővárosa, Maceió azonban beírta magát a brazil futball történetébe, hiszen itt látta meg a napvilágot a sportág történetének egyik kiemelkedő alakja, Mário Zagallo, aki játékosként és szakvezetőként is világbajnok volt.

A focinak tehát itt is megvannak a hagyományai (mint szinte mindenhol Brazíliában), így aztán nem meglepő, hogy az 1983. február 26-án született Képler Laveran Lima Ferreira is ezt a sportágat kezdte űzni kiskorában.

A családban csak Pepének becézett srác előbb egy kis helyi klubban focizott, de nem sokkal később a város egyik legpatinásabb egyesületében, a CRB-ben játszott. Jobban mondva nem játszott, éppen ezért 16 esztendősen el is hagyta a gárdát, és a Corinthians Alagoano nevű alakulathoz került.

Ez a klub elsősorban a remek utánpótlás-neveléséről híres, na meg arról, hogy remek portugál kapcsolatokkal rendelkezik, és előszeretettel adja el tehetségesebb ifjoncait a luzitán gárdáknak: itt kezdte például pályafutását Deco is.

Pepéből itt faragtak véglegesen középhátvédet, és a csapat mestere, Ubirajara Veiga rendkívül elégedett volt az ifjú tehetséggel.