Vágólapra másolva!
Az AC Milanban folytatja pályafutását Ronaldinho, az FC Barcelona brazil labdarúgója. A Milan internetes oldalán kedd este megjelent közlemény szerint a brazil labdarúgó már szerdán Milánóba utazik orvosi vizsgálatra, majd aláírja a szerződést, amely három évre - 2011. június 30-ig - az olasz csapathoz köti.

A spanyolok két ajánlatot is kaptak. Az angol Premier League-ben szereplő Manchester City 32 millió eurót kínált a világklasszis brazil futballistáért. Az olaszok első ajánlata mindössze 15 millió euró volt, de maga Ronaldinho az olasz csapatot favorizálta. A hosszas tárgyalások eredményeként a Milan végül 25 millió eurót fizet: 21 millió fix, 4 millió pedig eredményfüggő - ezt akkor kapja meg a katalán klub, ha a Milan bejut a Bajnokok Ligája 2009/10-es szezonjába.

"Nem szeretnék a Barcelonáról beszélni, inkább élvezem, hogy egy új fejezet nyílik az életemben. Megígértem a Milan szurkolóinak, hogy elszántan küzdök majd a sikerért" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak a klasszis.

Ronaldinho eladása azután került szóba Barcelonában, hogy a 28 éves aranylabdás elég gyenge idényt hagyott maga mögött: a májusban zárult spanyol szezonban mindössze 13 bajnoki meccsen volt kezdő, sérülés, illetve fizikális problémák miatt nagyon sok összecsapáson nem jutott szóhoz. Legutóbb március 9-én játszott tétmérkőzést, a brazil válogatottban pedig tavaly november óta nem szerepelt.

A brazil labdarúgó, aki két ragyogó szezont (2004-2005, 2005-2006) tudhatott magának a Barcelonánál, összesen öt szezonban kétszázszor lépett pályára, és 91 gólt szerzett.

Néhány napja napvilágot látott a hír, miszerint Samuel Eto'o, az FC Barcelona kameruni klasszisa az üzbég listavezető PFC Kuruvcsi csapatához szerződik.

A nagy nemzetközi hírportálok általános kacsaként számoltak be a dologról, ám az üzbég gárda hivatalos honlapján többször is megerősítette a hírt, sőt, állításuk szerint csütörtök délután sajtótájékoztató keretében be is mutatják az Év afrikai játékos címét háromszor (2003, 2004, 2005) elnyerő támadót. Sajtóértesülések szerint a 27 éves játékosért 40 millió eurót fizetne a taskenti klub.

A katalán klubnál azért a bevételi oldalon is van miről beszámolni: szerda este ugyanis bemutatték Alekszandr Hlebet, a csapat 27 éves labdarúgóját. A fehérorosz válogatott irányító négyéves szerződést kötött a katalán klubbal.

Hleb az Arsenaltól szerződött Barcelonába, új munkaadója a spanyol média információi szerint 15 millió eurót fizetett érte, ez az összeg azonban további három millióval több lehet, bizonyos - nem részletezett - feltételek teljesülése esetén.