Vágólapra másolva!
Orosz sajtóértesülések szerint a szentpétervári Zenit 30 millióról 20 millióra euróra csökkentette Andrej Arsavin értékét, akiért menedzsere szerint Európa topcsapatai versengenek.

Egyes vélemények szerint az orosz klub végérvényesen le akarja zárni az Arsavin körüli mizériát, mert a csatár az orosz bajnokság utóbbi fordulóiban nem hozza az Eb-n látott teljesítményt.

Ezért döntöttek úgy a csapat vezetői, hogy 10 millióval csökkentik a játékos értékét, így a reálisabb ár már vásárlásra ösztönözheti az európai csapatokat (Barcelona, Arsenal, Tottenham).

A katalán Sport című napilap arról számolt be, hogy a Zenit 20 millió euróért felajánlotta a spanyol Barcelonának az orosz klasszist. A katalán óriás legutóbbi ajánlata 15 millió euró volt, amit még nem fogadtak el az oroszok.

Andrej Arsavin már az Eb ideje alatt kijelentette, hogy mindenképp Európa nyugati részén szeretné folytatni pályafutását. Klubcsapatának vezetői azonban irreálisan magas árat szabtak meg, ezzel próbálták meg távol tartani az érdeklődőket. Az orosz játékos nem volt hajlandó aláírni új szerződését, pedig a Zenit évi 5 millió eurós fizetést garantált neki.

Dick Advocaat, az FC Zenit edzője kijelentette, hogy addig nem szerepelteti játékosát, amíg végérvényesen el nem dönti, hogy hol szeretné folytatni pályafutását. Ezt az ígéretét nem tudta betartani, mert csapatán példátlan sérüléshullám söpört végig az utóbbi hetekben, így kénytelen volt játszatni Arsavint, aki a hétvégi fordulóban gólt is szerzett.