Vágólapra másolva!
A másodosztályban szereplő Ferencváros két évre leigazolta Ferenczi Istvánt, az angol Barnsley labdarúgóját. A 31 éves Ferenczi Győrben kezdte pályafutását, majd Zalaegerszegen, az MTK-ban, a Vasasban és a Debrecenben is megfordult. A csatár - mint elmondta - nagyon motivált: célja, hogy jövőre már NB I-ben szerepeljen az FTC-vel, és kupasikerekre is készül a zöld-fehérekkel, akik korábban, több éve is érdeklődtek már iránta.

"Ültem én már ebben az irodában pár éve, csak az a különbség, hogy most alá is írtam a Ferencvároshoz" - mondta a 100% Fradinak a támadó, miután az Albert-stadionban aláírta szerződését.

"Többek között Nyilasi Tibor is szívesen leigazolt volna, pár éve pedig Zalaegerszegről is csábított az FTC, de valami mindig közbejött, pedig jöttem volna már korábban is. Nem szeretnék nagy szavakat használni, de azt mindenki tudja, hogy milyen sikeres, elismert és népszerű klub a Ferencváros. Valahol szomorú és nem túl hízelgő az ország futballjára nézve, hogy a Magyarország kirakatcsapata csak az NB II-ben játszhat" - nyilatkozta a Barnsleytől érkező labdarúgó.

"Már három hete is hallottam, hogy felmerült a nevem a klubnál, de mivel élő szerződésem volt Angliában, ezért nekem nem sok dolgom volt, csak várni, hogy a klub megállapodjon egymásról. Nos, ez nemrégiben megtörtént, így felgyorsultak az események körülöttem. Sok barátom mondta azt, hogy idióta vagyok, ha elmegyek a másodosztályba a Fradiba, ők azzal érveltek, hogy ha már haza is térek, menjek NB I-be. De ahogy említettem, szerdán reggel én már úgy indultam haza Angliából autóval, hogy tudtam, a Ferencváros lesz a következő klubom."

A 9-szeres válogatott játékos két évre írtál alá. Hogy miért? "Mert vannak még céljaim itt, motivált vagyok. A cél természetesen az NB I, és úgy gondolom, egy év múlva az élvonalban már igazán kitüntető és felemelő dolog lesz komoly tétmeccseket játszani a Fradi mezében a legnagyobb riválisok ellen. De addig is nagyon kemény munka vár még ránk, hiszen idén már mindenképpen fel kell jutnia az együttesnek. Sőt én mondanék le arról sem, hogy a Magyar Kupában és a Ligakupában sikeresen szerepeljünk, hiszen a Ferencvárosban mindig benne van az, hogy megnyerjen egy sorozatot."

A vándormadárnak tartott futballista nem mondott le a nemzeti csapatról sem: "Két hónapja még játszottam a válogatottban, nem érzem azt, hogy azóta rosszabb futballista lettem volna. Nem tudom, a kapitány hogyan fogadja majd azt, hogy az NB II-be igazoltam haza, de nem tartom kizártnak, hogy ha megfelelően teljesítek, innen is meghívhatnak."

Ferenczi az ftc.hu-nak elmondta még, hogy a 13-as mezben fog játszani, s hogy bár van egy kisebb sérülése, a célja az, hogy a bajnoki rajton bebizonyítsa, erőssége lehet a csapatnak. "Tudom, hogy sok minden fura lesz Angliához képest, hiszen ott tényleg minden a futball körül forog, ott egy férfiember a szórakozásra szánt pénzének a 70 százalékát a futballra költi el, annyira imádja a csapatát. Úgy gondolom, ebből a szempontból az Üllői úton is megfelelő helyen vagyok" - zárta szavait a pár hónapja még az FA-kupa-döntőért futballozó játékos.