Vágólapra másolva!
Az Újpest FC labdarúgócsapatának célja az éremszerzés a Soproni Liga 2008/09-es szezonjában - hangzott el a klub pénteki idénynyitó sajtótájékoztatóján. Ugyancsak bemutatkozott a Kecskeméti TE-ERECO együttese, ahol a minimális elvárás a biztos bennmaradás.

"Az új szezonra azzal a céllal erősítettük meg a csapatot, hogy meg tudjon felelni azoknak az elvárásoknak, amelyek az Újpest FC eredményes múltjából, a rendezett körülményekből, és a remek szurkolókból fakadnak. Szeretnénk mindezeket egy jó csapattal kiegészítve a közönség minél teljesebb kiszolgálását elérni" - nyilatkozta Joe Böröcz, a lila-fehérek ügyvezető igazgatója.

Az előző szezonban az aranyérem megszerzése volt az Újpest célja, vagy legalább a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása. Ezzel szemben az együttes a bajnokságot a negyedik helyen fejezte be. Nyáron rengeteg játékos távozott a csapatból, ugyanakkor részben válogatott futballistákkal töltötték fel a keretet: az érkezők között szerepel Rajczi Péter és Kabát Péter, de visszatért a klubhoz a szintén válogatott Vaskó Tamás is.

Sallói István sportigazgató elmondta: a piac még csak most kezd el igazán mozgolódni, így nem kizárt, hogy az augusztus 31-ei nemzetközi átigazolási időszak végéig még lesz néhány változás a keretben. Így Tisza Tibornak szinte biztosan lesz külföldi kérője.

A felkészülésről Szentes Lázár vezetőedző úgy vélekedett: "Ideális körülmények között tudtunk készülni a bajnokságra, ráadásul minőségi csapatok ellen léphettünk pályára az edzőmérkőzéseken. Olyan játékot várok a csapattól, amely nemcsak eredményes, hanem élményt szerez a szurkolónak."

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az Újpest a következő idénynek már három mezzel vág neki: az eddig két szokásos lila és fehér dressz mellé - amelyet ezúttal egyedileg tervezett a Puma sportszergyártó cég - egy fekete mez is társul.