Vágólapra másolva!
Megegyezett egymással a Sunderland és a Stoke City labdarúgócsapata, így nincs akadálya, hogy a magyar válogatott kapusa, Fülöp Márton a Premier League újoncához igazoljon.

A hétvégén már a Stoke Citynél folytathatja a munkát Fülöp Márton, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa. A Sunderland ugyanis beadta derekát, s a hírek szerint hárommillió font körüli összegért eladta játékosát a Premier League egyik újoncának.

A hírt a vezető brit portálok mellett a sunderlandi klub honlapja is megerősítette, sőt, az ügyről Roy Keane menedzser is nyilatkozott.

"Márton helyzetét látva mindig is úgy éreztem, szükségünk lehet még egy kapusra. Fülöp napokon belül elhagy bennünket, s szerződést köt a Stoke-kal" - nyilatkozta a Manchester United egykori legendás középpályása, aki csütörtökön szerződtette az ír Nick Colgant.

"Fülöp fantasztikus, profi labdarúgóként viselkedett, amióta a klubunk alkalmazottja volt, akit azonban nagyon frusztrált vetélytársa, Craig Gordon jelenléte. Ráadásul Darren Ward ismét egészséges, a fiatal Trevor Carson pedig tavaly teljesített kitűnően a tartalékcsapatban.

Nagyon jó ajánlatot kaptunk Fülöpért, s mivel számtalanszor elmondta nekem, hogy szeretne menni, s olyan csapatba szerződni, ahol játéklehetőséget kap, tiszteletben kellett tartanom. Ha egy játékos távozna, s jó ajánlatot kapunk, akkor senkinek nem fogok az útjába állni. Sok szerencsét kívánunk Mártonnak" - mondta Keane.

"Ennél jobb hírrel nem is kelthetnél" - mondta az [origo] szombat reggeli érdeklődésére Fülöp Márton, aki ekkor még nem tudta, hogy a Sunderland weboldala már világgá kürtölte a klubváltását.

"Roy Keane szerdán, a Setubal elleni edzőmeccs előtt tudatta velem, hogy a Stoke és a Sunderland megegyeztek az átigazolásomról. Aláírt szerződésem azonban még nincs, ha jól tudom, a City szombat este jön vissza Angliába az ausztriai edzőtáborból. A tárgyalásokat hétfőn folytatjuk, remélem, minden simán megy majd."

Hogy biztosan első számú kapus lesz-e, arról egyelőre nem kívánt nyilatkozni a válogatott hálóőr: "Térjünk erre vissza, miután már aláírtam a kontraktust."