Társoldalunk:

Rooney és Ronaldo nélkül várja a Szuperkupát az MU

2008.08.08. 20:50

A bajnok Manchester United két legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney nélkül lép pályára a szombati angol labdarúgó Szuperkupa-döntőben, azaz a Community Shielden az FA-kupa-győztese, a Portsmouth ellen.

A két támadó közel hatvan gólt termelt az elmúlt idényben, így Sir Alex Ferguson vezetőedzőnek komoly problémát okoz, hogy kiket állítson a csapatba, egyedül Carlos Tévez bevethető.

A másik oldalon, a Pompey-nál bemutatkozhat a Liverpooltól 11 millió fontért igazolt Peter Crouch, aki két évvel ezelőtt a Chelsea ellen már eldöntött egy Szuperkupa-finálét. Érdekesség, hogy a két csapat a jövő szombaton kezdődő bajnokság korai szakaszában találkozik majd egymással, hiszen a Vörös Ördögöknek augusztus 25-én kell helytállni a Fratton Parkban.

A meccs esélyese a Manchester, ám a csapatnak kellemetlen emlékei is vannak Harry Redknapp együtteséről, mivel idén az FA-kupa negyeddöntőjében a Pompey 1-0-ra diadalmaskodott az Old Traffordon. Ebben a naptári évben ez volt az egyik az MU három veresége közül.

A Manchester az elmúlt 19 évben 12-szer szerepelt már a Community Shielden, míg a Portsmouth 1949 óta az első fellépésére készül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK