Társoldalunk:

Elmenekült Grúziából a bajnokcsapat edzője

2008.08.11. 19:18

Elmenekült Grúziából Rainer Zobel, a bajnoki címvédő Dinamo Tbiliszi labdarúgócsapatának német vezetőedzője. A tréner a klub hat külföldi futballistájával együtt kalandos körülmények között hagyta el a háborús övezetet.

"Tbiliszitől nem messze edzőtáboroztunk, és bár a háború eseményeit csak a televízióban láttuk, nem tudom szavakkal kifejezni, mennyire féltünk" - mondta a tréner, miután hazaért Németországba. A szakember elmondta, hogy az idegenlégiósokkal együtt egyik este útra kelt.

"Az örmény határig jutottunk el, itt azonban egy katonai támaszpontot találtunk, a jármű nem tudott továbbhaladni. Éjszaka, az erdőn keresztül, a kígyózó sort kikerülve jutottunk át Örményországba, ahol a helyi hadsereg segítségével kerültünk Jerevánba. Itt elbúcsúztam a játékosoktól, én Bécsbe repültem, ahonnan hazajöttem."

A szakembernek 2009. június 30-ig érvényes a szerződése a Dinamo Tbiliszivel. "Állandó kapcsolatban vagyok a klubbal, ha rendeződik a helyzet, azonnal visszatérek a csapathoz, de egyelőre ehhez nem adottak a feltételek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK