Vágólapra másolva!
Idegenbeli vereségük után hazai pályán is kikaptak a magyar csapatok az UEFA-kupa selejtezőjének 2. fordulójában, így nem maradt hazai együttes a nemzetközi sorozatokban. A Debrecen 7-3-as összesítéssel esett ki a svájci Young Boys ellenében, a Győr-Stuttgart párharcot 6-2-re nyerték a németek.

UEFA-kupa-selejtező, 2. forduló, visszavágó
Győri ETO FC - VfB Stuttgart (német) 1-4 (0-2)
Győr:
Stevanovic - Bank, (Kovács I Z., a szünetben), Kovács II Z., Supic, Koltai - Jäkl (Völgyi, 58.), Nikolov, Józsi, Böőr (Brnovic, 73.) - Tokody, Bajzát
Stuttgart: Lehmann - Delpierre, Osorio, Tasci, Boka (Boulahrouz, a szünetben) - Lanig, Pardo (Mandieck, 63.), Bastürk, Hitzlsperger - Marica, Gomez (Ljuboja, 63.)
gól: Bajzát (81.), illetve Lanig (31.), Hitzlsperger (41.), Gomez (55., 59.)
sárga lap: Jäkl (6.), Nikolov (26.), Kovács II Z. (49.), Völgyi (59.), Bajzát (81.), illetve Boka (14.)
továbbjutott: a Stuttgart kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel

Kifejezetten biztató vereséget szenvedett a Győr két héttel ezelőtt a VfB Stuttgart vendégeként, hiszen annak ellenére, hogy a két csapat finoman szólva sem tartozik egy súlycsoportba, a Bundesliga 2007-es aranyérmese csupán 2-1-re tudta legyőzni Egervári Sándor együttesét. A továbbjutás persze még így is hatalmas meglepetésnek számított volna Bajzát Péteréktől, akiket a tulajdonos Tarsoly Csaba a siker esetére beígért ötszörös meccsprémiummal próbált motiválni a visszavágóra.

A svábok szombaton 2-0-ra veszítettek a Leverkusen ellen, a kaposvári 1-0-s győzelemmel hangoló Győr elleni meccset viszont becsületbeli ügynek tekintették, ahogy Horst Heldt, a stuttgartiak sportigazgatója fogalmazott, a "klub sportszakmai presztízse forog kockán" a magyarok elleni párharcban. A Győrnek ezzel szemben nem volt sok veszíteni valója, hiszen az Eb-ezüstérmes labdarúgókat foglalkoztató, az ETO-nál hatvanszor nagyobb költségvetésből gazdálkodó rivális ellen korábban még azt sem nagyon lehetett elvárni tőle, hogy a visszavágó előtt reális esélye legyen a továbbjutásra.

A Stuttgart a meccs elejétől fogva szinte folyamatosan a győri térfélen tartotta a labdát, az első helyzetet is a németek alakították ki a 10. percben, Stevanovic biztos kézzel fogta Marica nem túl meggyőző próbálkozását. Nem sokra rá Hitzlsperger a tizenhatoson kívülről tüzelt, de ez sem okozott gondot az ETO kapusának.

A kontrákra berendezkedő Győr az első félórában kétszer vitte be a labdát a Stuttgart büntetőterületére, először Bajzát lökése, másodszor les miatt fújták le a magyar akciót. Amikor pedig éppen kezdett volna egy árnyalattal bátrabban futballozni a Győr, a 31. percben vezetést szerzett a Stuttgart: Pardo jobboldali beadásából az ötösről magasra emelkedő Lanig fejelt a kapu bal oldalába, Stevanovic mozdulni sem tudott a labdára.

A 41. percben aztán végképp elszálltak a győri remények, a zöld-fehérek bedobásból adták el a labdát a saját tizenhatosuknál, Hitzlsperger lecsapott rá, és 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. A Győr ezzel szemben egyszer sem lőtt kapura az első játékrészben.

Az első hazai kísérletre a 48. percben került sor, Bajzát azonban rendkívül gyatrán találta el az ellenféltől ajándékba kapott labdát.

Az 55. percben már-már megalázó gólt kapott az ETO: a saját térfeléről indult Gomez egyszer ugyan elveszette a labdát, de Hitzlsperger és a magyar védelem jóvoltából csakhamar visszakerült hozzá, majd egy szemtelen csel után komótosan a jobb alsóba helyezett. Négy percre rá jött a ráadás: Marica a jobb oldalról befelé indulva zavartalanul robogott el az alapvonalig, kényelmesen visszagurított, Gomez pedig hat méterről a kapuba passzolt.

A 69. percben Lehmann is hozzátett valamit a mérkőzéshez, Bajzát 21 méteres kísérletét tolta szögletre. Ezt követően adódott még néhány kisebb lehetőség a Győr előtt, igaz, a Stuttgart ekkor már nem igazán erőltette a játékot, de legalább Lehmannt sikerült megbüntetni a nagyképűségéért. A válogatottságtól nemrég visszavonult kapus felszabadítás helyett inkább kicselezte Völgyit, ezután azonban elpasszolta a labdát, így Bajzátnak már csak az üresen maradt kapuba kellett emelnie.

A végén még két heroikus mentés is belefért, előbb Stevanovic védett bravúrral, majd Kovács II Zoltán mentett a gólvonalról (vagy inkább a vonal mögül), így a Győr megúszta háromgólos vereséggel, és 6-2-es összesítéssel köszönt el a nemzetközi szerepléstől.