Vágólapra másolva!
A hét közepén világbajnoki selejtezőket játszottak minden kontinensen, a hét végén pedig folytatódtak a topligák - teljes volt a nagyüzem tehát a nemzetközi futballban. Álomcsapatunkban csak kevés olyan labdarúgó akad, aki mind a két mérkőzésen kimagasló teljesítményt nyújtott, viszont található három, mesterhármast elért labdarúgó is.

Kapus:

Rubinho (brazil, Genoa): az AC Milan a Serie A második fordulójában is vereséget szenvedett, ezúttal, a Genoa győzte le a rossoneróket, akiknek azért megvoltak a helyzeteik - ám a hazaiak portása minden alkalommal a helyén volt, és teljesítményét az olasz szaksajtó nyolcas osztályzattal jutalmazta.

Hátvédek:

Marc Pfertzel (francia, VfL Bochum): a bochumiak nyeretlenül várták a Bundesliga harmadik fordulóját, ám az Arminia Bielefeld ellen végre sikerült begyűjteniük a három pontot. A győzelem egyik záloga a védelem remek teljesítménye volt, és a jobbhátvéd Pfertzel még gólt is szerzett.

Jeff Strasser (luxemburgi, FC Metz): a hétközi európai vb-selejtezők legnagyobb meglepetésének a luxemburgiak svájci győzelme számít. A találkozó főhőse a vendégek csapatkapitánya, Strasser volt, aki nem csak az ellenfél támadásainak állta útját, hanem egy gólt is rúgott, valamint adott egy gólpasszt.

Ronald Raldes (Bolívia): a bolíviai válogatott eddig nem nagyon remekelt a vb-selejtezőkön, ám a múlt héten kifejezetten bravúros eredményt ért el, hiszen idegenben szerzett pontot Brazília ellen. A selecao nem tudta bevenni a zöld-fehérek hálóját, amiben a csapatkapitány középhátvédnek, Raldesnak óriási szerepe volt.

Joan Capdevila (spanyol, Villarreal CF): a hispán nemzeti tizenegy a vb-selejtezőkön is folytatta menetelését, igaz, Örményország nem tartozik a legacélosabb ellenfelek közé. A 4-0-s győzelemből a balhátvéd Capdevila is góllal vette ki a részét, és a bekk a hét végi bajnokin is magas színvonalon futballozott.

Középpályások:

Theo Walcott (angol, Arsenal FC): az Ágyúsok tinisztárját már majd két éve a legnagyobb angol ígéretek közé sorolják, és a héten megvillantott valamit a tudásából. A nemzeti csapatban Horvátország ellen alighanem élete legjobb mérkőzését játszotta, hiszen mesterhármast ért el, de a hét végi bajnokin is remekelt a Blackburn Rovers ellen - még ha itt "csak" egy gólpasszig jutott.

Enzo Maresca (olasz, Sevilla FC): őrült mérkőzést játszottak szombat este az andalúziai fővárosban, ahol a hazai piros-fehérek kétgólos hátrányból felállva nyertek 4-3-ra a Sporting Gijón ellen. A hazaiak legjobbja az olasz középpályás, Maresca volt, aki a sevillaiak mindegyik támadásában benne volt, egyszer maga is betalált, és hatalmas mezőnymunkát végzett.

Daniele de Rossi (olasz, AS Roma): a squadra azzurra Grúzia ellen lépett pályára szerdán, és a vb-selejtezőt az olaszok elsősorban De Rossinak köszönhetően nyerték meg. A középpályás szerezte a csapat mindkét találatát, és főleg az első volt szépségdíjas. A rómaiak játékosa a hét végi bajnokin aztán sérülés miatt csak keveset játszott, de amíg a pályán volt, klubjában sem lehetett rá panasz.

Juninho Pernambucano (brazil, Olympique Lyon): a francia bajnokcsapat a hét végén is nyerni tudott, pedig pocsékul futballozott - azonban az ellenfél, az OGC Nice nem tudott mit kezdeni Juninho szabadrúgásaival. A brazil karmester két pontrúgást is bevarázsolt a kapuba, a harmadikat követően pedig a lyoniak megkapták a győzelmet érő tizenegyest.

Csatárok:

Emmanuel Adebayor (togói, Arsenal FC): a londoni gárda váratlanul simán intézte el a hét végi bajnokin a Blackburn Roverst, és ebben Adebayornak hatalmas szerepe volt. A togói csatár ugyanis mesterhármast vágott - a gólok között akadt fejes, tizenegyes és egy egyedüli kilépést követő találat is.

Forrás: AFP

Mate Bilic (horvát, Sporting Gijón): meglehetősen ritkán fordul elő a modern futballban, hogy egy játékos mesterhármast ér el, mégis kikap a csapata, de Bilic a hét végén éppen így járt. A gijóniak támadója hiába vette be háromszor is a Sevilla FC kapuját, a Sporting végül 4-3-as vereséget szenvedett - de ez semmit sem von le Bilic érdemeiből.

www.infosport-focivilag.hu