Vágólapra másolva!
Amióta Premier League-nek hívják az angol labdarúgó-bajnokságot, azóta nem rajtolt ilyen rosszul a Tottenham, amely a 4. forduló zárómérkőzésén hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget az Aston Villától, és ezzel egy pontjával a tabella utolsó helyén szerénykedik.

A Spurs-drukkerek azt várták, hogy a Villa elleni mérkőzésen végre megszerzi első győzelmét a csapat, amelyben először kapott helyet a 14 millió fontért megszerzett orosz Pavljucsenko és a 8,5 millió fontba került horvát Corluka. Mindössze négy perc telt el, amikor megszerezte a vezetést a Villa, Agbonlahor baloldali beadását Carew tette tovább sarokkal, a hosszú oldalon érkező Reo-Coker pedig zavartalanul belsőzött a bal alsóba 10 méterről (0-1).

Az egész első félidő a birminghamiek fölényével telt, Reo-Coker megpattanó beadását a bal oldali kapufa hárította, aztán két ízben Gomes bravúrja tartotta életben a hazaiakat, a PSV-től megszerzett brazil kapus előbb Barry, majd Agbonlahor fejesét szedte ki bámulatos reflexszel.

És milyen a kapussors, az 54. percben mégis Gomes hibája eredményezte a második Villa-döfést: Ashley Young hosszas labdavezetés után jó 25 méterről lőtt, a labda nem volt túl jól helyezve, de a kapus nem ért le időben, és a hasa alatt végül a hálóba csúszott a bőrgolyó.

Az egyre dühösebb hazai híveket a végén a szépítéssel próbálták kienegesztelni a Spurs-játékosok, Jenas 30 méteres, egyébként kapu mellé tartó bombájába Darren Bent ért bele a tizenegyespontnál, amivel a jobb alsóba irányította a labdát, de ez már mit sem változtatott azon a tényen, hogy 34 év óta a legrosszabb idénykezdetét produkálja az észak-londoni gárda.

Premier League, 4. forduló:
Tottenham Hotspur - Aston Villa 1-2 (0-1)
gól:
D. Bent (86.), illetve Reo-Coker (4.), A. Young (54.)