Vágólapra másolva!
Miközben Kolozsvár belvárosában kedd éjjel szurkolók ezrei azt ünnepelték, hogy a Bajnokok Ligája-újonc CFR Cluj labdarúgócsapata idegenben legyőzte az AS Romát, addig az A csoport másik összecsapásán 4-0-ra diadalmaskodó Chelsea szakvezetője, Luiz Felipe Scolari elégedetlenségéről nyilatkozott a brit sajtónak.

Hiába nyert a Chelsea labdarúgócsapata 4-0-ra a Bordeaux ellen a Bajnokok Ligája nyitófordulójában, a londoni Kékek vezetőedzője, Luiz Felipe Scolari nem volt maradéktalanul elégedett.

"A második félidőben nagyon sok hibával futballoztunk, nem kontrolláltuk eléggé a játékot. Más csapatok ezt keményen büntették volna" - vélte. Azt viszont hozzátette, örül a győzelemnek.

"Fontos volt sikerrel kezdenünk a sorozatot, amelyben sohasem lehet tudni, mi történik majd. Hiszen a Kolozsvár legyőzte a Rómát, ez figyelmeztető jel lehet számunkra is."

A Chelsea legközelebb Romániában éppen a BL-újonc CFR 1907 Cluj otthonában lép majd pályára október elsején.

Kolozsvár belvárosában kedd éjjel szurkolók ezrei ünnepeltek, miután az erdélyi város román bajnokságot nyert csapata, a CFR Cluj idegenben legyőzte az AS Romát. A BL-újonc - amelynek tulajdonosa a magyar Pászkány Árpád - meggyőző játékkal érdemelte ki a sikert, és Panucci 17. percben lőtt gólja után is talpra tudott állni: az argentin Culio két szépségdíjas találattal fordította meg a mérkőzést.

Nem véletlen, hogy a szerdai román lapok is őt tartották a mérkőzés hősének. A Gazeta Sporturilor a "Mágikus CFR" főcímmel jelent meg. "Culio arany bal lábával kétszer is betalált Doni hálójába, statisztává minősítve a szupersztár Tottit" - írta a napilap. "Veni, vidi, vici" - hirdette a ProSport, amely szerint a hat évvel ezelőtt még a harmadosztályban szereplő CFR a legnagyobb meglepetést okozta eddig a Bajnokok Ligája újoncai közül.

A lap felidézte, hogy a mérkőzés előtt Culio azt nyilatkozta: "Lehet, hogy őrültnek gondolnak, de én bízok a sikerben az AS Roma ellen". Nem véletlen, hogy a mérkőzés után több romániai szakember és szövetségi vezető is felvetette: honosítani kellene a 25 éves argentin játékost.

A ProSport szerint a győzelem azért is jelentős, mert az együttesnél nemrég váltottak edzőt: Ioan Andone helyét Maurizio Trombetta vette át. Az olasz trénernek ez volt második meccse a CFR kispadján: a hétvégi bajnoki fordulóban csapata szintén 1-0-ás hátrányból fordítva győzött a Gloria Beszterce (Bistrita) otthonában.

"Gondolom sokak számára hihetetlen, amit véghezvittünk, ez a siker ugyanis világszerte nagy visszhangot kelt majd" - nyilatkozta a CFR trénere. "Senki nem vitathatja el a sikerünk jogosságát, hiszen több helyzetünk volt mint a rómaiaknak. Biztos voltam abban, hogy fordítani tudunk a kapott gól után, de hamar túl kell jutnunk a mostani eufórián, hiszen október 1-én már a Chelsea-t fogadjuk. Azon a meccsen pedig be kell bizonyítanunk, hogy nem volt véletlen, ami a Stadio Olimpicóban történt."

A másik oldalon Luciano Spaletti érthető elkeseredettséggel vette tudomásul a vereséget: "A CFR nemcsak jobb volt, de szerencsésebb is; mindenesetre megérdemelten vitte el a három pontot" - nyilatkozta az olasz bajnoki ezüstérmes együttes edzője. "Elképzelés és kitartás nélkül játszottunk, össze kell kapnunk magunkat."