Társoldalunk:

Megrongálták a Manchester United buszát Londonban

2008.09.22. 12:02

Fanatikus Chelsea-hívek rátámadtak és megrongálták a Manchester United futballcsapatának buszát Londonban, a vasárnapi bajnoki mérkőzést követően.

A manchesteri klub beszámolója szerint a Kékek szélsőségesei palackokkal dobálták meg a Stamford Bridge-ről a játékosokkal távozó járművet az 1-1-re végződött rangadót követően, bezúzva a busz szélvédőjét.     

A Chelsea külön közleményben határolódott el a vandál akciótól, leszögezve, hogy alapos vizsgálatot indít a tettesek kilétének megállapítása és felelősségre vonásuk érdekében. "Elszigetelt incidensnek tűnik az eset, de utánajárunk a dolognak a helyi hatóságok bevonásával" - ígérte a dokumentumban a londoni elitalakulat vezetése, amely leszögezte: "Nem tűrjük el az erőszakot semmilyen formában."    

Ezzel együtt tény, hogy nem először lépi túl a normális kereteket a két klub rivalizálása. Rövid időn belül ez a második eset, hogy agresszív cselekedetek kísérik a csapatok mérkőzését. Márciusban, a Manchester United akkori fellépése alkalmával történt a Chelsea pályáján, hogy a játékosok meccs közbeni vitájába a helyi klubalkalmazottak is beavatkoztak, miáltal kisebb csetepatéba torkollott a 2-1-es hazai győzelemmel végződött találkozó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK