Vágólapra másolva!
A Juventus híveit nagyon rosszul érintette az a hír, hogy a klub francia csatára, David Trézéguet térdsérülése súlyosabb a vártnál, és a focistát meg kell műteni. Az operáció miatt a támadónak lehet, hogy négy hónapot is ki kell hagynia, de saját elmondása szerint azért döntött így, hogy meghosszabbíthassa karrierjét.

Trézéguet még 2000-ben szerződött a torinói egyesülethez az AS Monacótól, és azóta a Juve történetének egyik legeredményesebb futballistája lett. A francia csatárnál egyetlen légiós sem ért el több találatot a klub színeiben (a korábbi rekordot honfitársa, Michel Platini tartotta), ezzel az egyesület góllövőinek örökranglistáján az ötödik helyet foglalja el.

A legutóbbi szezonban például 20 alkalommal volt eredményes a Serie A-ban, és mindössze két mérkőzést hagyott ki, vagyis tulajdonképpen sérülés nélkül játszotta végig az idényt.

A nyár viszont nem a legjobban sikerült a számára, hiszen a francia szövetségi kapitány, Raymond Domenech kihagyta őt az Eb-keretből, mire a csatár kijelentette, hogy többé nem óhajt pályára lépni a címeres mezben. A felkészülési időszakban végig térdsérülésessel bajlódott, és így a nyáron leigazolt Amauri elé került a sorban - Trézéguet az első fordulóban a Fiorentina ellen nem játszott, majd az Udinese ellen csak az utolsó három percre cserélték be.

Zenit Szankt-Petyerszburg elleni BL-mérkőzésen aztán végre ott volt a kezdők között, és egészen a 87. percig a pályán volt, de nem ment neki a játék, és a meccs után az is kiderült, hogy miért: ismét kiújult a térdsérülése.

A Juventusnál eleinte azt gondolták, hogy Trézéguet egy háromhetes pihenő után visszatérhet a pályára, ám miután szakember is megvizsgálta a sérült testrészt, úgy döntött, kés alá kell feküdnie.

Mindez azt jelenti, hogy idén már aligha áll a torinóiak rendelkezésére, ami mindenképpen nagy érvágás, ám a támadó szerint hosszú távú érdekeket vett figyelembe, amikor elhatározta, hogy megoperáltatja a térdét.

Mint elmondta, nem akarja kockáztatni, hogy úgy járjon, mint Ronaldo, és elszakadjon a térdszalagja, ami sokkal nagyobb kihagyást, sőt, végső esetben a karrierje végét jelenthetné.

"Tény, hogy négy hónapot kénytelen leszek pihenni, de ez az operáció akár öt-hat évvel is meghosszabbíthatja a karrieremet. A szezon végére pedig remélhetőleg százszázalékos erőállapotban leszek, a csapat pedig számíthat majd rám a BL-ért, illetve a bajnoki címért folytatott küzdelemben" - nyilatkozta a támadó.

A történteket figyelembe véve még jobb döntésnek tűnik, hogy a Juventus a nyáron nem sajnálta a pénzt a Palermo brazil támadójáért, Amauriért. A csatár több mint 22 millió euróba került, de három mérkőzés alatt máris két találatot ért el a Serie A-ban - mind a Cagliari, mind az Udinese ellen az ő gólja jelentett három pontot a Juvénak.

www.infosport-focivilag.hu