Vágólapra másolva!
A listavezető Újpest 1-1-es döntetlent játszott a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó Soproni Liga 9. fordulójában. A 83. percben szerzett góllal nyert a Kaposvár a vendég Siófok ellen, a Fehérvár viszont már 8. percben eldöntötte a meccset a Diósgyőr otthonában. A Paks hazai pályán egygólos hátrányból fordított a Győr ellen, a Vasas a ZTE legyőzésével emlékezett Illovszky Rudolfra.  

Soproni Liga, 9. forduló:
Budapest Honvéd - Újpest FC 1-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 2500 néző
v.: Mészáros
Honvéd: Rabóczki - Vincze Z., Smiljanic, Debreceni, Filó - Stojakovic (Abass, 57.), Maróti, Genito, Diego (Ivancsics, 84.) - Hercegfalvi (Moreira, 76.), Abraham.
Újpest: Balajcza - Dudic, Cutuk (Kiss Z., 16.), Lipták, Mijadinoszki - Bori, Sándor Gy., Bozic, Remili (Foxi, 82.) - Kabát, Simon (Rajczi, 73.).
gól: Abraham (11.), illetve Maróti (41., öngól)
sárga lap: Smiljanic (24.), illetve Kiss Z. (17.), Lipták (27.)

Nagyszerűen kezdett a Honvéd, gyakorlatilag a saját kapujához szegezte az Újpestet. Abraham hamar vezetést is szerzett, de a félidő hátralevő részében nem sikerült további növelni az előnyt, míg a vendégek Maróti ritkán látható öngóljával egyenlítettek.

Egy újpesti szögletnél Mijadinoszki fejelt kapura, Maróti menteni akart, de az alapvonalon túlra szánt bólintása a bal sarokban kötött ki.

Forrás: MTI

Lipták repül Hercegfalvi felé szerelés céljából

A fordulást követően csökkent a hazaiak lendülete, a lila-fehérek fokozatosan átvették a játék irányítását, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani.

A hajrában mindkét gárda megszerezhette volna a győzelmet, de az eredmény már nem változott.