Vágólapra másolva!
Kedden nyolc mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. A 2. forduló rangadóján az Arsenal alaposan, 4-0-ra megleckéztette a Portót, a Real Madrid 2-1-re nyert a szentpétervári Zenit vendégeként, a Manchester United Aalborgban gyűjtötte be a három pontot. A nap meglepetéseként a Juventus csupán 2-2-t ért el a BL-újonc fehérorosz BATE Boriszov otthonában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, G csoport:
FC Arsenal (angol) - FC Porto (portugál) 4-0 (2-0)
London, Emirates-stadion, 59 623 néző
Arsenal: Almunia - Sagna, Toure, Gallas, Clichy - Walcott, Fábregas, Denilson, Nasri (Eboué, 65.) - Adebayor, Van Persie (Bendtner, 65.)
Porto: Hélton - Sapuranu, Rolando, Bruno Alves, Benítez - Guarín, Tomás Costa, Fernando (Lucho González, 46.), Raul Meireles (Hulk, 64.), Rodríguez - Lisandro López
gól: Van Persie (31., 48.), Adebayor (40., 71., a másodikat 11-esből)

A szombati, Hull City elleni hazai vereség után Arsene Wenger változást ígért csapata összeállításában, de mindössze egy helyen változtatott összeállításán: Eboué helyett Nasri került be a csapatba.

A másik oldalon az argentin középpályás, Lucho González sérülése nem jött teljesen rendbe, csak a kispadon kapott helyet, a jobb szélen ezúttal Guarín, a balbekk helyén pedig Benítez jutott játéklehetőséghez.

Az első lehetőség a 8. percben adódott a hazai csapat előtt, Walcott közeli lövését tolta szögletre Hélton kapus. Négy perccel később Van Persie a 16-os vonalánál csinált egy cselt Bruno Alves mellett, majd okosan tekert a jobb alsó sarokra, Hélton bravúrral védett. A kontra sem volt veszélytelen, egy jobboldali beadást követően Rodríguez 13 méterről fejelt, a labda a földre, majd a lécre pattanva hagyta el a játékteret.

A 17. percben Fabregas álompasszát Van Persie jobbal rosszul találta el, a labda végül a kapu tetején landolt. A 26. percben Lisandro López löketét remek vetődéssel mentette szögletre Almunia. A sarokrúgást követően Lisandro López került nagy ziccerbe, 8 méterről leadott lövését Clichy a gólvonalról vágta a mezőnybe.

Az első félóra kiegyenlített játékát követően a 31. percben Adebayor jobbról kiválóan centerezett, Van Persie lendületből érkezve a bal sarokba lőtt (1-0). Kilenc perc múlva a togói csatár következett, fejese a lécről pattant a jobb sarokba (2-0).

A második félidőt is a hazaiak kezdték jobban, a 48. percben Sagna erőszakos labdaszerzését követően Van Persie 14 méterről háromra nővelte az Ágyúsok előnyét (3-0). Az 53. percben Walcott 5 lépésről az üres kapu mellé lőtt - elképesztő fölényben játszottak a hazaiak. Az 57. percben Walcott mindenkit lefutott, lövése lepattant egy visszaloholó bekkről, az ismétlés viszont hiába találta üresen Nasrit, 5 méterről ő sem tudott az üres kapuba passzolni...

A 66. percben Fabregas bombáját Hélton csak maga elé ütni tudta, érkezett Adebayor, a kapus azonban kiválóan zárta a szöget és lábbal védett. A 71. percben Guarín kirúgta Bendtner lábait, büntető. A labda mögé Adebayor állt, aki a jobbra dőlő kapus helyére gurított (4-0).

A hajrában még Adebayor szerezhette volna meg harmadik gólját, a csereként beálló Eboué a 89. percben a kapufát találta el. Így maradt a 4-0, a játék képe alapján akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna az angolok...

Fenerbahce (török) - Dinamo Kijev (ukrán) 0-0
Isztambul, Sükrü Saracoglu-stadion
v.: Einwaller (osztrák)
Fenerbahce: Volkan - Gökhan Gönül, Lugano, Edu, Roberto Carlos - Selcuk Sahin, Emre Belözoglu (Ugur Boral, 85.), Kazim Kazim, Maldonado - Alex (Burak Yilmaz, 77.) - Dani Güiza
Dinamo: Bogus - Betao, Diakhate, Mihalik, El Hadduri (Neszmacsnyij, 62.) - Vukojevic, Ghioane - Jeremenko, Alijev (Aszatiani, 89.), Ninkovic - Bangoura (Sackih, 46.)

A csoport állása:
1. Arsenal 4 pont
2. FC Porto 3
3. Dinamo Kijev 2
4. Fenerbahce 1