Vágólapra másolva!
A válogatott és a Ferencváros hajdani legendás balszélsőjét, Fenyvesi Mátét köszöntötte és ajándékozta meg 75. születésnapja alkalmából Elbert Gábor főtitkár a Magyar Labdarúgó Szövetségben.

A szövetség honlapja szerint az ünnepelt, akit elkísért a Ferencváros két másik egykori klasszisa, Gyetvai László és Rudas Ferenc is, pályájának kezdetét elevenítette fel, amikor meglehetősen kevés ballábas szélső játszott.

Felelevenítette azoknak a fejesgóljainak emlékét is, amelyeknek köszönhetően Vásárvárosok Kupáját nyert klubjával és világbajnoki részvételt harcolt ki a válogatottal.

Fenyvesi Máté 1933. szeptember 19-én született Jánoshalmán. A helyi csapatban kezdett futballozni, majd 1951-ben a Kecskeméti Kinizsi tagja lett, ahonnan két évvel később az akkor Budapesti Kinizsi nevet viselő Ferencváros igazolta le.

A zöld-fehérek tagjaként négyszer nyert bajnoki aranyérmet (1963, 1964, 1967, 1968), egyszer Magyar Népköztársasági Kupát (1958) és tagja volt az 1965-ben VVK-győztes gárdának is, a torinói döntőben ő fejelte a győztes gólt a Juventus ellen.

Az egykori remek balszélső a magyar válogatottban 76 alkalommal lépett pályára és nyolc gólt szerzett. Tagja volt az 1958-as és 1962-es világbajnokságon szereplő együttesnek, valamint az 1964-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett csapatnak, 1969-ben vonult vissza a labdarúgástól.

A Magyar Labdarúgó Szövetségben a jövőben minden hasonló alkalommal köszöntik majd a sportág kerek évszámú jubileumot ünneplő kiemelkedő egyéniségeit.