Vágólapra másolva!
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint lendületet adhat a csapatnak, hogy Albánia ellen szombaton megszerezte első győzelmét a világbajnoki selejtezősorozatban. Együttesünk Torghelle Sándor, valamint Juhász Roland góljaival tartotta otthon a három pontot. A két gólszerzőn és Koemanon kívül az albánok edzője, Arie Haan is nyilatkozott az [origo] kamerája előtt.

Torghelle Sándor - mint azt Erwin Koeman szövetségi kapitány viccesen meg is jegyezte - a héten az edzéseken nem nagyon villogott a kapu előtt, nem így a vb-selejtezőn, amelyen gyönyörű fejesgólt szerzett. A csatár úgy véli, mindegy, hogy a tréningeken miképp teljesít a játékos, ha a meccsen betalál. A német másodosztályban szereplő légiós szerint három pontért utazik a válogatott Máltára.

Juhász Roland, aki védő létére volt eredményes, így fogalmazott: "Két ellentétes félidőt láthattunk, az első a biztonságról szólt, a másodikban jobban felvállaltuk a játékot, és több szép támadásunk volt." A bekk bevallotta: kirázta a hideg, amikor megtudta, hogy mennyi néző előtt rendezik majd a vb-selejtezőt.

Torghelle és Juhász nyilatkozata:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=93untLAiuuS8Lukz


"Úgy gondolom, ismét tettünk egy lépést előre. Főként annak örülök, hogy a második félidőre sikerült mentálisan felpörögniük a játékosoknak" - nyilatkozta a lefújás után Erwin Koeman.

A magyar szövetségi kapitány hozzátette, hogy az első negyvenöt percben mutatott teljesítmény finoman szólva sem volt kielégítő. "Hatalmas területet hagytunk az albánoknak, amit nagyszerűen ki is használtak" - fűzte hozzá Koeman. "Jónéhány sérültünk volt a találkozó előtt, talán ezért is volt az, hogy az első félidőben gyengén futballoztunk. Köszönet az orvosi stábnak, amiért végül mindenki játszani tudott."

A tréner elmondta: kissé meglepődött azon, hogy ennyi néző volt a mérkőzésen (több mint húszezren buzdították a csapatot a Puskás Ferenc-stadionban), és reméli, ez a győzelem boldoggá tette őket. Koeman szerint Máltát sem szabad félvállról venni, hiszen két éve a kiscsapat legyőzte a magyar válogatottat.

Hallgassa meg Koeman és Haan szavait!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=2Sii4S8NG22A00o0


Arie Haan, az albánok szintén holland szövetségi kapitánya szerint nem volt ekkora a különbség a két csapat között, ugyanakkor elismerte, hogy megérdemelt a magyarok győzelme: "Különösen az első félidő után nem gondoltam volna, hogy vereséget szenvedünk. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a második gól előtt valóban a magyaroknak kellett volna szögletet rúgniuk, de ez már a múlt. Fájó, hogy két fejesgólt kaptunk, főleg, mert a levegőben vagyunk a legjobbak. Most nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a portugálok ellen kell felkészülnünk úgy, hogy sérültjeink vannak, és eltiltottak is lesznek."

Az 1. csoport szerdai programja:
Málta - Magyarország, Ta'Qali 19.30
Portugália - Albánia, Braga 22 ó