Társoldalunk:

Torghelle lepipálhatja Kakát és Robinhót

2008.10.13. 17:53

E heti gólszépségversenyünkhöz a 2010-es dél-afrikai világbajnokság selejtezőmérkőzésein látott szép mozdulatok és nagy lövések adták az alapanyagot. Torghelle Sándor Albánia ellen szerzett fejes gólja - amely Huszti Szabolcs hajszálpontos beadása után született - látványos volt, ám nagy kérdés, hogy olvasóinknak nem tetszett-e jobban, mondjuk, Kaká szélről lőtt hálószaggatója, esetleg Robinho távoli bombája, netán a paraguayi vagy a jamaicai válogatott győztes és szépséges találata. Szavazzon arra, amelyik ön szerint az elmúlt hét legszebb gólja volt!

A hetes számú európai vb-selejtezőcsoportban Franciaország - Szerbia, Litvánia és Ausztria mögött - mindössze a negyedik helyen áll, ám ennél akár rosszabb is lehetne a helyzet.

Románia már 2-0-ra is vezetett az 1998-ban vb-győztes válogatott ellen, s végül Yoann Gourcuff óriási bombagóljával pontot mentettek Raymond Domenech tanítványai, akik így legalább mostani ellenfelüket megelőzik a sereghajtó Feröer-szigeteken kívül.


Úgy tűnik, az Egyesült Államok futballcsapatát nem érte el a pénzügyi világválság, hiszen az együttes 6-1-re kiütötte Kubát. A tengerentúliak 2-0-s vezetésük után egy pillanatra azért megrémülhettek, Hensy Munoz ugyanis remekbe szabott, felső kapufás góllal szépített (a 17 méteres lövés a videón 00:46-nál látható).


Brazília a dél-amerikai selejtezősorozatban nem húzta az időt Venezuela ellen, 10 perc után már 2-0-ra vezetett. A tavalyi aranylabdás Kaká a hatodik percben jobb oldalról, kissé kisodródott helyzetből szépen lőtt a rövid pipába. Rögtön utána Robinho "kért szót", és tőle szokatlan módon távolról, mintegy 25 méterről lőtt bivalyerősen a léc alá. (A két pazar gól után egyébként még duplázott Brazília, így a meccs vége 4-0 lett.)


Kaká gólja tetszett


Robinho bombája volt a legszebb


Hiába nyertek a brazilok és az argentinok is, az éllovas Paraguay továbbra is megközelíthetetlen: a latin-amerikai csapat ezúttal Kolumbiában diadalmaskodott. S hogy milyen góllal? Salvador Cabanas már-már a Kárpátok Maradonáját, Hagit idézte, amikor a jobbszélről a kinn álló kapus mögött elcsavarva a hálóba tekerte a labdát (00:44-nél nézhető meg).


A CONCACAF-zóna vb-selejtezőjén Jamaica némi meglepetésre otthon két vállra fektette Mexikót, a meccs egyetlen gólját Ricardo Fuller szerezte. De még milyet! 17 méterről, hullófalevél-szerű íveléssel tréfálta meg a mexikóiak kapusát (a gól 2:34-nél tekinthető meg).


Honduras futball-leckét adott Kanadának: a Magyarországnál picivel nagyobb ország válogatottja 3-1-re legyőzte az észak-amerikai óriásnemzetet. A második hazai gól volt a legszebb, amikor Carlos Costly 35 méterről, ballal vette célba sikeresen a bal felsőt (a videón 00:49-től érdemes figyelni).


A magyar válogatott egy átaludt első félidő után a másodikban gólra törő futballal, két fejes góllal 2-0-ra legyőzte Albániát. Az első találat Torghelle Sándor nevéhez fűződik, aki Huszti Szabolcs tökéletes beadása után, védőjét megelőzve szépen fejelt a vendégkapuba.


Zlatan Ibrahimovic sarkazós góljával nagy fölénnyel megnyerte elmúlt heti gólszépségversenyünket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK