Társoldalunk:

Gerrard vallomást tett, Casillas nem balhézik

2008.10.14. 13:06

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 19.30-kor Málta ellen lép pályára Ta'Qaliban. A szigetországban remek idő, napsütés és 25 fokos meleg várta hétfőn Erwin Koeman csapatát. 

Az első helyszíni gyakorláson a játékosok "kiscsoportos" foglalkozáson vettek részt: a 70 perces edzés mindenki számára speciálisan testre szabott volt. Per Andersen, az együttes kiropraktora folyamatosan a különféle izomsérülésekkel bajlódókat irányította: Dárdai Pál, Hajnal Tamás, Szélesi Zoltán és Halmosi Péter vett részt a rehabilitációs tréningen.

Velük kapcsolatban dr. Pánics Gergely csapatorvos még közel sem végleges diagnózist fogalmazott meg az mlsz.hu-nak: "Csak a kedd esti edzésen derül ki, hogy kire lehet szerdán számítani." Dárdai Pál bár egy úgynevezett "medvepuszit" kapott a bal combjába, s fájdalmai vannak, mint elmondta, össze fogja szedni magát, mert mindenképpen játszani szeretne.

Külön edzettek azok, akik végigjátszották az albánok elleni szombati 90 percet, külön, akik nem jutottak szóhoz, s természetesen Petry Zsolt kapusokból álló részlege is tette a maga dolgát. Jámbor László dirigálta az alapos bemelegítést, aztán Erwin Koeman, valamint Aczél Zoltán s Máté Csaba irányította az egyes csoportokat.

Erwin Koeman - aki röpke eszmecserét folytatott az edzését a mienkkel szomszédos pályán épphogy befejező kollégájával, a hazaiakat irányító szlovák kapitánnyal, Dusan Fitzellel - úgy tervezi, hogy a máltai "nyitónapon" még DVD-s elemzést is tart legénységének, felelevenítve a magyar-albán legtanulságosabb jeleneteit.

A találkozót izlandi játékvezetői hármas dirigálja majd: a vezetőbíró Johannes Valgeirsson lesz, őt asszisztensként Olafur Ingvar Gudfinnsson és Johann Gunnar Gudmundsson segíti.

A két csapat eddig tízszer találkozott egymással, a mérleg: hét magyar győzelem, két döntetlen és egy máltai siker. Legutóbb tavaly októberben találkozott a két gárda, akkor 2-0-ra a magyarok nyertek, míg az utolsó, két évvel ezelőtti szigetországi összecsapáson 2-1-re Málta együttese győzött, megszerezve első sikerét a párharc történetében, minek következtében Bozsik Péter szövetségi kapitánynak távoznia kellett posztjáról.

Az eddigi mérkőzések:
1971.11.14., La Valletta:
Málta - Magyarország 0-2, vb-selejtező
gól: Bene (2)

1972.05.06., Budapest:
Magyarország - Málta 3-0, vb-selejtező
gól: Kocsis L., Bene, Juhász

1988.12.11., La Valletta:
Málta - Magyarország 2-2, vb-selejtező
magyar gólszerzők: Vincze I., Kiprich

1989.04.12., Budapest:
Magyarország - Málta 1-1, vb-selejtező
magyar gólszerző: Boda

1997.03.19., La Valletta:
Málta - Magyarország 1-4, barátságos
magyar gólszerzők: Urbán, Halmai, Orosz, Plókai

1997.08.06., Siófok:
Magyarország - Málta 3-0, barátságos
gól: Kovács Z., Sebők V., Lipcsei

2004.11.17., La Valletta:
Málta - Magyarország 0-2, vb-selejtező
gól: Gera, Kovács P.

2005.09.03., Budapest:
Magyarország - Málta 4-0, vb-selejtező
gól: Torghelle, Said (öngól), Takács, Rajczi

2006.10.11., Ta'Qali:
Málta - Magyarország 2-1, Eb-selejtező
gól: Schembri (2), illetve Torghelle

2007.10.13., Budapest:
Magyarország - Málta 2-0, Eb-selejtező
gól: Feczesin, Tőzsér

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK