Vágólapra másolva!
Amióta a Manchester Citynek új tulajdonosa van, és a klub az átigazolási időszak utolsó perceiben rekordnak számító összegért megvette Robinhót a Real Madridtól, azóta az egyesületet nap mint másik sztárjátékossal hozzák kapcsolatba, miközben repkednek a csillagászati összegek.

Noha jelenleg valóban úgy tűnik, hogy a Citynél a pénz nem számít, de így is nehéz elképzelni, hogy a manchesteriek több, mint 100 millió eurót fizetnének mondjuk Cristiano Ronaldóért, vagy megvennék Gianluigi Buffont a Juventustól, de az kétségtelen, hogy az egyesület várhatóan erősíteni fog, és azért vannak olyan kiszemeltek, akinek megszerzésére van esély.

Ilyen például a Blackburn Rovers paraguayi támadója, Roque Santa Cruz, aki tavaly nyáron érkezett a Bayern Münchentől a Rovershez, és az előző idényben a Premier League-ben 19 gólt ért el. Akkor a Blackburn edzője nem volt más, mint Mark Hughes, aki immár a Manchester City mestere, és már a holtszezonban, a tulajdonosváltás előtt szerette volna megszerezni Santa Cruzt - de a blackburniek akkor még visszautasították az ajánlatot.

Most viszont már más a helyzet abból a szempontból, hogy a City nyilvánvalóan sokkal több pénzt tud adni a focistáért, akiért a Blackburn tavaly "csak" ötmillió eurót fizetett - anyagilag tehát egyértelműen megérné az eladása. Arról nem is beszélve, hogy maga a focista is szívesen szerződne Manchesterbe, legalábbis a minap egy paraguayi rádióadónak ezt nyilatkozta.

Az Aston Villa csatára, Marlon Harewood januárban a Stoke Cityben köthet ki.

A Hamburger SV horvát támadója, Ivica Olic iránt a Valencia CF érdeklődik.

A Tottenham Hotspurt ezúttal a spanyol UD Almería csatárával, Álvaro Negredóval hozták kapcsolatba. A Palermo védője, Mattia Cassani 2013-ig meghosszabbította szerződését.

www.infosport-focivilag.hu