Vágólapra másolva!
Diego Maradona, az 1986-ban világbajnok, 1990-ben vb-ezüstérmes válogatott vezéregyénisége, minden idők egyik legjobb futballistája is bejelentkezett az argentin szövetségi kapitányi posztért azután, hogy Alfio Basile, az eddigi tréner pénteken lemondott.

"Elképzelhető, hogy én állok az utolsó helyen az esélylatolgatásokban, de mindenképpen első vagyok az argentinok szívében. Nagy kedvem van a nemzeti csapatot irányítani, ha ez lehetővé válna számomra, az olyan lenne, mintha a hetedik mennyországba jutnék" - nyilatkozott a közszolgálati televízióban a korábbi világsztár.

A poszt esélyese ezzel együtt Sergio Batista, aki az olimpiai csapattal aranyérmet szerzett a pekingi játékokon. "Képesnek érzem magam, hogy ellássam ezt a feladatot. Megtiszteltetés lenne, ha engem neveznének ki" - mondta a La Red rádiónak.

Kettejük mellett Miguel Angel Russo, a bajnokságban éllovas San Lorenzo trénere és Diego Simeone, a River Plate edzője számít nem hivatalos jelöltnek.

Alfio Basile a Chilében elszenvedett kínos, 1-0-s vereséget követően távozott posztjáról. A szakember az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott, mivel sztárokkal teletűzdelt csapatával csak botladozott a 2010-es világbajnoki selejtező sorozatban. Az argentin csapat egyébként a pontvesztései ellenére tíz forduló után a harmadik, továbbjutást érő helyen áll.