Vágólapra másolva!
A listavezető Chelsea nagyszerű játékkal 5-0-ra nyert a Middlesbrough otthonában az angol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának nyitómérkőzésén. A londoni együttes ezzel továbbra is veretlen. Németországban menetel a Hoffenheim, amely a Huszti Szabolccsal felálló Hannover otthonában diadalmaskodott 5-2-re. Spanyolországban a Real nyerte a madridi csúcsrangadót.

A Premier League 8. fordulójának nyitómeccsén a Chelsea a Middlesbrough vendége volt, a Boro a londoniak egyik kedvenc ellenfele, és most is a listavezető számított esélyesnek, annak ellenére, hogy Cech, Ricardo Carvalho, Joe és Ashley Cole, Drogba, Ballack és Essien is hiányzott Luiz Felipe Scolari csapatából.

A 11. percben alakult ki először gólveszéllyel kecsegtető szituáció, de Lampard szabadrúgása után Alex magasan a léc fölé fejelt. Három perc múlva vezetést szerzett a Chelsea: Bridge beadása után Wheater rossz helyre fejelte a labdát, Belletti a 16-os bal sarkáról lőtt, a labda két hazai védő között flipperezett, aztán Kalou elé pattant, aki jobbal, hat méterről a hálóba belsőzött (0-1).

Sokkal magasabb sebességi fokozatban futballozott a Chelsea, amely kishíján növelte előnyét, amikor Malouda beadása után Lampard óriási ziccerben a bal kapufa mellé terelte a labdát. A Boro a szünet után sem tudott felpörögni, de elsőre még szerencséje volt, amikor Cudicini hatalmas kidobása után Grounds hibázott nagyot, így Malouda húzhatott kapura, ám a francia balszélső mellélőtt. Belletti azonban sokkal jobban célzott, az első gólban is közreműködő brazil jobbhátvéd 30 méterről akasztott gyönyörű dugót a bal felsőbe (0-2).

A Middlesborugh még magához sem tért a sokkból, amikor ismét mehetett középkezdéshez, Malouda lekészítése után Kalou tüzelt, Wheateren megpattant a labda, így Turnbull kapus tehetetlen volt (0-3). És ezzel még nem volt vége a Kékek gólszüretének, Kalou a duplája után az előkészítésben is jeleskedett, remek beadása után Lampard előrevetődve bólintott a jobb sarokba (0-4). A 14 perces vérengzés végén Anelka löketénél Turnbull hibázott nagyot, de a kapufa elsőre még megmentette a kapust, ám a becsúszva érkező Malouda közelről büntetett (0-5).

Forrás: AFP

Southgate magányossága, a Boro edzője nem érezte túl jól magát a kispadon

A hátralévő időben még Anelka helyezett lesről a hálóba, a Boro-játékosok pedig a megváltó hármas sípszóért imádkoztak, a Chelsea a sok hiányzó ellenére nagyon könnyen húzta be a három pontot, elsősorban második félidei remeklésének köszönhetően.

A veretlen Liverpool valamint az Arsenal is hátrányból nyert a délutáni meccseken. A Vörösök otthonában a Wigan Athletic kétszer is vezetett az egyiptomi Zaki góljaival, de Kuyt duplájával, valamint Riera találatával otthon tartotta a három pontot Rafael Benítez csapata.

A Gera Zoltánnal felálló Fulham gól nélküli döntetlent játszott a Sunderlanddel, a magyar válogatott középpályás a 73. percig volt pályán, míg a vendégeknél Fülöp Márton a cserepadon ült.

A címvédő Manchester United könnyedén nyert a West Bromwich Albion ellen. Az Aston Villa-Portsmouth találkozón megsérült az egyik asszisztens, miután fejbe dobták egy tárggyal. A partjelzőt hordágyon vitték le, de némi ápolás után folytatni tudta munkáját.

Premier League, 8. forduló:
Middlesbrough - Chelsea 0-5 (0-1)
gól:
S. Kalou (14., 53.), Belletti (51.), Lampard (63.), Malouda (67.)

Manchester United - West Bromwich Albion 4-0 (0-0)
gól:
Rooney (56.), C. Ronaldo (69.), Berbatov (71.), Nani (90.)

Arsenal - Everton 3-1 (0-1)
gól:
Nasri (48.), Van Persie (70.), Walcott (90.), illetve Osman (9.)

Aston Villa - Portsmouth 0-0
kiállítva:
Davis (Portsmouth, 81.)

Bolton Wanderers - Blackburn Rovers 0-0

Fulham - Sunderland 0-0

Liverpool - Wigan Athletic 3-2 (1-2)
gól: Kuyt (37., 85.), Riera (80.), illetve Zaki (29., 45+2)
kiállítva: Valencia (75., Wigan)

vasárnap:
Hull City - West Ham United 16 ó
Stoke City - Tottenham Hotspur 17

hétfő:
Newcastle United - Manchester City 21 ó

A Boro vedége lesz a Chelseahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20081017-atletico-real-madrid-es-roma-inter-rangadok-a-topligakban.html?pIdx=2