Vágólapra másolva!
Újabb rangadókkal folytatódott a Bajnokok Ligája, az A csoportban a Chelsea John Terry fejesével 1-0-ra legyőzte a Romát. Az ugyanebben a négyesben szereplő Cluj elszenvedte első vereségét a sorozatban, a kolozsváriakat egy öngóllal verte a Bordeaux. A mezőnyben már csak a Barcelona százszázalékos, amely már az első félidőben padlóra küldte a Baselt, és végül 5-0-s győzelmet aratott. A játéknap előtt még szintén hibátlan mérleggel álló csapatok randevúján az Atlético Madrid a hajrában szerzett góllal pontot mentett a Liverpool ellen, a Panathinakosz és a Werder szintén megosztozott a pontokon, az Inter 1-0-ra verte a ciprusi Anorthosziszt, a Sporting Ukrajnában diadalmaskodott, míg a PSV Danny Koevermans duplájával gyűrte le a Marseille-t.

Bajnokok Ligája, D csoport, 3. forduló:
Atlético Madrid (spanyol) - Liverpool (angol) 1-1 (0-1)
Madrid, Vicente Calderon-stadion
v.: Bo Larsen (dán)
Atlético: Leo Franco - Szeitaridisz, Perea, Domínguez, A. López - Luis García (Agüero, 46.), Camacho (Raúl García, 72.), Maniche, Simao Sabrosa - Forlán, Sinama-Pongolle (Miguel, 75.).
Liverpool: Reina - Dossena, Agger, Carragher, Arbeloa - Riera, Gerrard (Babel, 60.), Mascherano, Xabi Alonso (Lucas, 75.), Benajun - Robbie Keane (Kuyt, 53.).
gól: Simao Sabrosa (83.), illetve Robbie Keane (14.)

A várt visszatérés elmaradt, Fernado Torres ugyanis megsérült a spanyol válogatottban, így az Atléticóban nevelkedő csatár nem tudott pályára lépni a Vicente Calderon-stadionban, ahol annyiszor ünnepelték őt a madridi drukkerek. Sokáig az sem volt biztos, hogy Madridban rendezik majd a találkozót, mivel az Atlético Marseille elleni BL-meccsén szurkolói renbontásokra került sor, az UEFA azonban végül felfüggesztette a büntetést, így a több ezer Liverpool-szurkolónak sem kellett módosítania az előre lefoglalt szállásokat, repülőjegyeket.

A hazaiaknál is volt egy nagy hiányzó, mivel az eddig három gólig jutó Agüerót Javier Aguirre a padra ültette, kezdett viszont az a Luis García, aki 2005-ben még a Liverpoollal nyert BL-t.

A meccs első helyzete egyből gólt eredményezett: Gerrard tolta a labdát a leshatárról kilépő Robbie Keane elé, aki ballal átvette a labdát, aztán egyet igazított rajta, majd jobbal a kifutó Leo Franco mellett a bal sarokba gurított (0-1).

A bekapott gól után gyorsan próbált válaszolni az Atlético, Szeitaridisz 25 méterről tüzelt, de egy méterrel a léc fölött süvített el a labda. Keane könnyen duplázhatott volna, ha nem akar túl nagy gólt szerezni, Gerrard beadása után ugyanis az ír támadó sarokkal próbálta kapura húzni a látványt, de a nagy mutatvány nem jött össze.

A viharos erejű szélben Xabi Alonso kétszer is megpróbálta meglepni Leo Francót, előbb egy beadásszerű lövés halt el a hazai kapus kesztyűjében, majd egy 22 méteres bomba hagyta el a játékteret a kapu fölött.

Sokáig nem sok érdemleges történt, csak Riera sárgát érő műesése borzolta a kedélyeket, aztán a 40. percben Forlán villant: az uruguayi csatár addig-addig kereste a lövőhelyzetet, míg végül megtalálta, és ballábas kísérlete után nem sok hiányzott az egyenlítéshez.

Aguirre a szünetben váltott, lehozta Luis Garcíát, és beküldte Agüerót, de így is a Liverpool szerzett gólt, igaz, Benajun az asszisztens szerint lesről talált be, bár ez a visszajátszás alapján rossz döntésnek tűnt. A túloldalon Forlánt állította meg ziccerben a rosszul döntő másik partjelző, kiegyenlítve ezt a különversenyt. Aztán Benajun elszórakozott helyzete után ismét egy bírói baki, Agüero hiába lőtt a hálóba, a dán sípmestert ismét bevitte az erdőbe kollégája, megfosztva ezzel a hazaiakat az egyenlítés lehetőségétől.

Nem sokkal később Reina és a bal kapufa közös erővel tett róla, hogy maradjon a 0-1, Simao Sabrosa balos lökete után a spanyol kapus ujjheggyel még bele tudott érni a labdába, ami így az alumíniumon landolt. A 83. percben kísértetiesen hasonló jelenet játszódott le az angolok kapuja előtt, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ezúttal góllal végződött az Atlético támadása: Forlán készítette le a labdát a bal oldalon zárkózó Simao Sabrosának, aki ballal, 14 méterről a bal sarokba vágta a labdát (1-1).

Vérszemet kaptak a madridiak, Forlán tette be balról a labdát, amit a csereként beállt Miguel kapásból küldött a bal pipa felé, ám Reina bravúrral védeni tudott. A túloldalon Babel előtt adódott meccslabda: Kuyt beadása után az ötösön robbant be a csereként általában eredményes holland, aki azonban a bal sarok mellé csúsztatott, így a vége 1-1 lett.

PSV Eidhoven (holland) - Marseille (francia) 2-0 (0-0)
Eindhoven, Philips-stadion
v.: Skomina (szlovén)
PSV: Isaksson - Salcido, Marcellis, M. Rodríguez, Bréchet - Wuytens (Dzsudzsák, 78.), Simons, Mendez, Bakkal (Culina, 76.) - Afellay (Addo, 89.), Koevermans.
Marseille: Mandanda - Bonnart, Zubar, Hilton, Taiwo - Cana, Be. Cheyrou (Zenden, 82.) - B. Koné, Ziani (Kaboré, 62.), Ben Arfa (Valbuena, 73.) - Niang.
gól: Koevermans (71., 85.)

Eindhovenben az első félidőben Bakkal révén a PSV járt közelebb a vezető gólhoz, de Mandanda lábbal bravúrosan hárítva megmentette a góltól a Marseille-t. Bár a franciák is próbálkoztak, a hollandok előtt jóval több lehetőség adódott, azonban Afellay három méterről is ziccert rontott, Mandanda pedig Koevermans fejesénél mutatott be újabb nagy védést.

A 71. percben viszont megtört a jég, Afellay bal oldali szögleténél Koevermans emelkedett a legmagasabbra, és az ötösről a hálóba bólintott (1-0). Öt perccel a vége előtt minden eldőlt, ismét Koevermans érkezett - ezúttal Mendez beadására - és előrevetődve csúsztatott a kapuba (2-0). Ekkor már Dzsudzsák Balázs is a pályán volt, a magyar légióst a 78. percben cserélte be Huub Stevens.

Az állás:
1. Atlético Madrid 7 pont (6-2)
2. Liverpool 7 (6-3)
3. PSV Eindhoven 3
4. Olympique Marseille 0