Vágólapra másolva!
A Fabio Capello-féle angol válogatott remek szereplése eddig a szakember minden döntését igazolta, pedig a tréner rengeteg kritikát kapott azért, amiért rendszeresen a kezdő tizenegyben szerepelteti a Wigan Athletic támadóját, Emile Heskey-t.

Torghelle Sándor - a legnagyobb csatárkirály?

A csatár több mint öt éve nem szerzett gólt a nemzeti tizenegyben, és a Premier League-ben ebben az idényben eddig mindössze egyetlen találatra volt képes, ám ennek ellenére maximálisan elégedettek a teljesítményével.

Heskey ugyanis tökéletesen alkalmas arra, hogy amolyan "faltörő kosként" futballozzon, megbontva az ellenfél védelmét, és így lehetőségeket teremtve a csatártársnak: a háromoroszlánosoknál Wayne Rooney, a Wiganban pedig az egyiptoni Amr Zaki ezt remekül ki is használja.

A focistának ugyanakkor a szezon végeztével lejár a szerződése, és ha ilyen formában futballozik tovább, akkor könnyen lehet, hogy több élklub is bejelentkezik érte. A Wigan ugyanis aligha lesz képes olyan fizetést ajánlani Heskey-nek, amivel a játékos elégedett lenne (a csatár állítólag heti nyolcvanezer fontot szeretne, ami a sztárkluboknál nem kiemelkedő, a Wigan számára viszont megfizethetetlen), ráadásul a támadó szeretne ismét a nemzetközi porondon szerepelni klubszinten is - ami a Wigannál szintén nehezen elképzelhető.

Forrás: EPA

Heskey ritkán lő gólt, mégis hasznos támadónak tartják

Mivel Heskey jelen helyzet szerint a nyáron ingyen igazolható lesz, így nehéz elképzelni, hogy ne legyen iránta érdeklődő. Az angol lapok eddig még "csak" a Liverpool FC-vel hozták kapcsolatba (Heskey korábban már megfordult a Vörösöknél), igaz, Rafael Benítez tagadta, hogy érdeklődne a focista iránt.

További átigazolási hírek:
A CSZKA Moszkva brazil csatárát, Vágner Love-ot a Tottenham Hotspur szemelte ki.

A Borussia Mönchengladbach kanadai támadója, Rob Friend iránt a VfB Stuttgart érdeklődik.

A Lazio az AJ Auxerre svájci középhátvédjével, Stéphane Grichtinggel erősítene.

A Valencia CF bejelentkezett az AZ Alkmaar középpályásáért, Danny de Zeeuwért.

www.infosport-focivilag.hu