Vágólapra másolva!
1-1-es döntetlent játszott egymással az Everton és a Manchester United a Premier League 9. fordulójában. A Sunderland Fülöp Mártonnal a kapujában egygólos győzelmet aratott a vendég Newcastle United felett. A Bundesligában 0-2-ről támadt fel a Bayern München, míg Huszti Szabolcs csapata, a Hannover 1-1-re végzett a Werder ellen.

Jól kezdte a mérkőzést a Manchester United, amely több veszélyes támadást követően a 22. percben megszerezte a vezetést. Fletcher 23 méteres lövése levágódott a védőkről, Giggs összeszedte a labdát, majd kiváló ütemben ugratta ki a védők mögé bemozduló Fletchert, aki lendületből eltolta a labdát Lescott mellett, majd a kimozduló Howard lábai között a kapu közepébe gurított (0-1).

A 25. percben Vidic közeli fejesét Howard nem bravúrral védte a gólvonalon, egy perccel később Giggs 18 méteres lövését szedte ki a jobb felső sarokból.

A második félidőt meglepően nagy iramban kezdte az Everton. Először Phil Neville okozott izgalmat a szurkolóknak azzal, hogy letarolta Cristiano Ronaldót (meg is kapta sárga lapját), majd ismét a MU egykori szélsője villant, s a 63. percben kiváló labdát tekert középre jobbról, Fellaini pedig túlugorva Vidicet a jobb sarokba fejelt (1-1).

A 65. percben majdnem fordult a kocka. Rio Ferdinand röviden adott haza, Yakubu gyorsan eszmélt, az ötös bal sarkától lőtt, Van der Sar azonban hatalmas bravúrral a bal kapufára tolta a labdát.

A 84. percben Anderson indította kiválóan Cristiano Ronaldót, a portugál csillag lövésébe azonban Yobo az utolsó pillanatban bele tudott lépni. A 87. percben még nagyobb lehetőséget puskázott el a középpályás, egy bal oldali beadás során teljesen egyedül lőhetett kapura (Yobo nem érte el fejjel a labdát, Neville pedig elcsúszott), ám 10 méterről a jobb kapufa mellé bombázott.

Az eredmény azonban nem változott, az 1-1-gyel azonban egyik fél sem lehet elégedett.

A Sunderland Fülöp Mártonnal a kapujában egygólos győzelmet aratott a vendég Newcastle United felett. A magyar válogatott hálóőr ebben a szezonban először lépett pályára a hazai csapatban, vetélytársa, Craig Gordon kapus ugyanis bokasérülést szenvedett.

Halmosi Péter újonc csapata, a Hull City remek második félidei játékának köszönhetően 3-0-ra nyert a West Bromwich Albion otthonában. A magyar játékos a kispadról nézte végig csapata győzelmét.

Eredmény, Premier League, 9. forduló:
Everton - Manchester United 1-1 (0-1)
gól:
Fellaini (63.), illetve Fletcher (22.)

Sunderland - Newcastle United 2-1 (1-1)
gól:
D. Cissé (20.), Richardson (75.), illetve Ameobi (30.)

West Bromwich Albion - Hull City 0-3 (0-0)
gól:
Zayatte (47.), Geovanni (62.), M. King (66.)

Blackburn Rovers - Middlesbrough 1-1 (0-0)
gól:
McCarthy (94.), illetve Alves (74.)

Az élcsoport: 1. Chelsea 20 pont/8 mérkőzés (19-3), 2. Liverpool 20/8 (13-6), 3. Hull City 20/9 (14-11), 4. Arsenal 16/8, 5. Manchester United 15/8, 6. Aston Villa 14/8