Társoldalunk:

A brazil, aki olasz válogatott lehet - Amauri-portré

2008.10.28. 8:36

A Juventus FC a vártnál gyengébben szerepel a bajnokságban, annak ellenére, hogy a csapat nyári igazolási közül a brazil csatár, Amauri telitalálatnak bizonyult. A 28 esztendős támadó éveken keresztül vándorolt csapatról csapatra, ám egyszer csak elkapta a fonalat, és az elmúlt három idényben ontotta a gólokat - olyannyira, hogy már az olasz válogatottnál is felmerült a neve.

Amauri a Sao Paulo közelében található kisvárosban, Carapicuibában született, és a labdarúgást nagyon sokáig csak hobbinak tekintette. Egyesületbe is csak 18 esztendősen került, de az sem volt egy komoly gárda: a frissen megalakult Santa Catarina Clube szerződtette, amely a Santa Catarina államban található Blumenau nevű település futballcsapata volt. Az államot Brazília legeurópaibb részének tartják, és a mai napig jelentős német, illetve olasz kolónia él arrafelé.

Forrás: Getty Images

A klub viszont a jó európai kapcsolatainak köszönhetően meghívást kapott a híres viareggió utánpótlástornára, a Coppa Carnevaléra, és a 2000-ben Olaszországban utazó csapatban Amauri is ott volt. Az együttes nem szerepelt valami jól a viadalon, azonban a fiatal támadó az Empoli FC elleni találkozón két gólt is szerzett, a másodikat ráadásul úgy, hogy három védőt is kicselezett - és ez már elég volt a tehetségkutatóknak, hogy felfigyeljenek rá. Persze nem valamelyik sztárklub csapott le rá, hanem a svájci AC Bellinzona, amely akkoriban a második vonalban vitézkedett. Amauri rögtön felkerült a gárda első csapatának a keretébe, és a rajtja is biztatóan sikerült, hiszen még a tavasszal sikerült betalálnia. Ezt követően azonban térdsérülést szenvedett, és hosszabb időt ki kellett hagynia.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK