Vágólapra másolva!
Erwin Koeman nagy meglepetést keltett, amikor két év után ismét behívta a válogatott keretbe Torghelle Sándort, aki aztán Albánia és Málta ellen is góllal hálálta meg a kapitány bizalmát. De vajon tényleg a Bundesliga II-ben szereplő játékos-e a legjobb magyar csatár? Elegendő-e, ha csupán két támadó van a keretben, vagy érdemes lenne másoknak is megadni a lehetőséget? A múlt héten olvasóink segítségével kerestük a választ, ezúttal pedig a hazai bajnokságban meghatározó, a válogatottnál mégis mellőzött támadók mondják el a véleményüket.

A korábbi kétszeres gólkirály Tököli Attila idén újra elkapta a fonalat, a bajnokságban az eddigi 12 forduló alatt 9 gólt szerzett. Nemrégiben arról lehetett hallani, Aczél Zoltán pályaedző is beajánlotta Erwin Koemannál a 32 éves játékost, Tököli szerint azonban nem aktuális a téma, mert az itthon játszó futballisták eleve nem férnek bele a szövetségi kapitány elképzeléseibe. Úgy véli, a pillanatnyi formának kellene döntenie arról, ki játszik a válogatottban, de Paks csatára szerint Koeman más elvek szerint válogat. Tököli korábbi 22 válogott mérkőzésén háromszor talált a kapuba.


Jó formában van az újpesti Kabát Péter is, aki a legutóbbi fordulóban éppen a Paks ellen nyújtotta idei legjobbját, két góllal és gólpasszal vezette győzelemre a lilákat, összesen pedig nyolcszor vette be a kaput az őszi szezonban. A hétéves légiósélet után a nyáron hazatért játékos elismeri Torghelle Sándor érdemeit, de azt gondolta, hogy elférne még egy-két csatár a válogatottban. Szerinte ha valaki jól teljesít a magyar élvonalban, legalább annyit érdemelne, hogy megnézze a kapitány. Tökölivel ellentétben Kabát kimondja, hiányzik neki a meghívó, és reméli, nem feledkezik el róla Erwin Koeman.


A góllövőlistát 11 találattal vezető Bajzát Péter ellenben nem számít arra, hogy lehetőséget kap a nemzeti csapatban, mivel a kapitány a külföldi játékosokat részesíti előnyben. Szerinte ez azért van így, mert Koeman nem igazán ismeri a hazai mezőnyt, a súgói pedig inkább a légiósok mellett teszik le a voksukat. Bajzát viszont úgy látja, nincs gond az itthoni csatárokkal, hiszen a bajnokikon viszonylag sok gól születik, és több Magyarországra visszatért játékos külföldön is megállta a helyét korábban. A támadó ugyanakkor nem akar beleszólni a kapitány dolgába, inkább a Győr minél szereplésére koncentrál. "Ha úgy látja, hogy ettől lesz jobb a magyar foci, akkor csinálja így" - mondja.