Vágólapra másolva!
Kedden nyolc mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája. A 4. forduló egyik rangadóját az olasz fővárosban játszották, ahol a idén csak bukdácsoló AS Roma könnyedén verte 3-1-re az angol Chelsea-t. Meglepetésre három gólt kapott, s csupán döntetlent ért el az olasz Inter a ciprusi kiscsapat, a Famaguszta vendégeként. A Barcelona ezúttal 1-1-re volt jó a svájci Basel ellen, míg a Liverpool Gerrard 95. percben szerzett büntetőjével mentett pontot az Anfield Roadon az Atlético Madrid ellen.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
AS Roma (olasz) - Chelsea (angol) 3-1 (1-0)
Róma, Stadio Olimpico
v.: Luis Medina Cantalejo (spanyol)
AS Roma: Doni - Cicinho, Juan, Mexes, Panucci - De Rossi - Perrotta (Taddei, 72.), Brighi - Pizarro - Vucinic, Totti (Baptista, 62.)
Chelsea: Cech - Bosingwa (Kalou, 63.), Terry, Alex, Bridge - Mikel, Deco, Lampard - Malouda (Drogba, a szünetben), Anelka, J. Cole (Belletti, a szünetben)
gól: Panucci (34.), Vucinic (48., 58.), illetve Terry (75.)
piros lap: Deco (80.)

Az esős idő ellenére boldogok lehettek a római drukkerek, hiszen a csapatkapitány, Francesco Totti vállalni tudta a játékot, Luciano Spalletti pedig meghúzta azt a lépést, hogy Vucinicet is a csapatban hagyta, azaz a támadórészleggel nem lehetett baj. Kimaradt viszont Riise és Tonetto, előbbi helyére Cicinho, utóbbi posztjára Brighi került. A Chelsea-ben Malouda, Anelka és Joe Cole lett a támadótrió, Drogba ezúttal a kispadra ült csak le.

Az első lövésre a 10. percig kellett várni, ekkor Deco löketét Doni tolta ki a jobb sarokból. Négy perccel később Vucinic válaszolt, 17 méteres lövése ugyan csapódott lefelé, de így is messze a kapu felett hagyta el a játékteret.

Fölényben játszoitt az angol együttes, ez a kapura lövések és a szögletek számában is megmutatkozott. A 21. percben Lampard lövését védte a jobb kapufánál Doni. Aztán Vucinic használhatta volna ki Alex hibáját, ám a védő a lövés pillanatában beérte, s szerelni tudta.

A 30. percben Lampard 22 méteres bombáját követően ismét Doni parádézott. A 34. percben váratlanul vezetést szerzett a Roma. Egy szabadrúgás-kombinációt követően a labda a jobb szélre Cicinhóhoz került, aki az alapvonaltól középre csavart, a megálló védők között Panucci lépett ki, s 5 lépésről a hálóba lőtt (1-0).

A 40. percben Malouda száguldhatott a kapu felé, ám 20 méterről elhamarkodottan a nézők közé bombázott. A félidő 1-0-s hazai előnnyel zárult.

A szünetben két cserét is eszközölt Luiz Felipe Scolari, a Chelsea szakvezetője. Joe Cole és Maluoda számára 45 perc után véget ért a találkozó, helyükre Belletti, illetve Drogba érkezett. Ennek ellenére folytatódott a római csoda, a 48. percben Brighi addig botladozott, amíg inkább lekészítette a labdát Vucinicnek, a montenegrói csatár pedig 25 méterről védhetetlen gólt lőtt a bal sarokba (2-0).

Összeomlott a Chelsea, tíz perc múlva Vucinic szerzett labdát a középpályán, lefutotta Mikelt, majd a 16-os bal sarkánál bevárta, s kicselezte, mivel társ nem érkezett, így 14 méterről Cech mellett a rövid, jobb alsó sarkot választotta (3-0).

Kalou pályára küldésével legalább a becsületgólra hajtott a Chelsea, a 67. percben Drogba szabadrúgással szépíthetett volna, ám Doni kezébe csavarta a labdát.

A 75. percben kissé gyanús körölmények között, de szépített a Chelsea. Deco balról lőtt a kapu elé, a labda mintha Terry kezén pattant volna meg, ám ez nem zavarta a védőt, aki az üres jobb alsóba gurított (3-1). A 80. percben Deco megkapta második sárgáját, mehetett idő előtt zuhanyozni.

Az eredmény azonban nem változott, 3-1-es győzelmével az AS Roma visszahozta továbbjutási reményét.

CFR Cluj (román) - Girondins Bordeaux 1-2 (1-2)
Kolozsvár
v.: Massimo Busacca (svájci)
Cluj: Stancioiu - Tony (Panin, 65.), Cadú, De Sousa (Deac, 78.), Pereira - Dani, Muresan - Dubarbier, Peralta (E. Koné, 68.), Cúlio - Y. Koné
Bordeaux: Valverde - Gouffran (Bellion, 77.), Diarra, Fernando, Jurietti - Gourcuff, Wendel (Obertan, 77.), Diawara, Chalmé - Planus, Csamak
gól: Dani (9.), illetve Gourcuff (6.), Wendel (38.)

A római siker, és a hazai, Chelsea elleni döntetlen után már a továbbjutásról álmodott Pászkány Árpád, a Kolozsvár tulajdonosa, ám a Bordeaux gyorsan lehűtötte a hazai híveket. Pászkány nem véletlenül mondta a mérkőzés előtt, hogy a győzelemhez gladiátorként kell küzdeni, a franciák az első támadásból gólt szereztek. Egy bedobást követően Gouffran jobb oldali beadására Gourcuff érkezett jól (0-1).

A hazai "gladiátorok" szinte az ellentámadásból egyenlítettek, Koné visszafejelt labdájára Dani érkezett, s a védő 10 méterről védhetetlenül fejelt a bal felsőbe (1-1).

A félidő hajrájában ismét a franciák jutottak előnyhöz, Wendel a 16-os vonaláról, jobbról végezhetett el szabadrúgást, s gyönyörűen tekert a kapuba (1-2).

A csoport állása:
1. Chelsea 7 pont
2. AS Roma 6 (7-5)
3. Girondins Bordeaux 6 (4-8)
4. CFR Cluj 4