Vágólapra másolva!

A Portónak sikerült a reváns, a Real Madridnak nem

Megkezdődtek a "visszavágók" a Bajnokok Ligájában, a negyedik fordulóban a két héttel ezelőtti párosításokat ismételték meg a felek fordított pályaválasztással, és egyedül a Portónak sikerült a reváns, a portugál gárda a 92. percben szerzett góllal verte idegenben a Dinamo Kijevet. A Juventus a kétgólos torinói siker után Alessandro Del Piero duplájával Madridban is legyőzte a Realt, a Zebrák ezzel készülhetnek az egyenes kieséses szakaszra. A Manchester Glasgow-ban, a Villarreal Aalborgban, a Bayern München Firenzében ért el döntetlent, de mindhárom gárda nagyon közel került a továbbjutáshoz. A Zenit története első BL-sikerét aratta a BATE Boriszov ellen, a játéknap meglepetését pedig a Fenerbahce produkálta, amely egy pontot elhozott Londonból, az Arsenal otthonából.

Bajnokok Ligája, E csoport, 4. forduló:
Aalborg (dán) - Villarreal (spanyol) 2-2 (0-1)
Aalborg
v.: Layec (francia)
Aalborg: Zaza - Bögelund (L. Nielsen, 74.), Olfers, M. Jakobsen, Martin Pedersen - Enevoldsen, Augustinussen, Due - A. Johansson, Curth (Saganowski, 72.), Caca (Risgard, 79.).
Villarreal: Diego López - Javi Venta, Gonzalo Rodríguez, Godín, Capdevila - Cazorla, Marcos Senna, Edmilson (M. Fernandez, 82.), Pires (Cani, 62.) - G. Rossi (Guille Franco, 65.), J. Llorente.
gól: Curth (54.), Due (81.), illetve G. Rossi (41.), Guille Franco (75.)

Két hete 6-3-ra nyert a Villarreal odahaza az Aalborg ellen, az olasz Giuseppe Rossi akkor a spanyolok első gólját szerezte, és ugyanezt megtette Dániában is. A 41. percben Pires passzolt Rossihoz, aki a 16-os jobb sarkánál csinált meg egy cselt, aztán ballal a jobb alsóba küldte a bőrgolyót (0-1).

A fordulás után mindössze kilenc perc telt el, amikor egyenlített a hazai gárda, Caca sarkazós átadása után Curth 16 méterről zúdította a labdát a jobb pipába (1-1). A 75. percben azonban ismét a Sárga Tengeralattjárónak becézett spanyoloknál volt az előny, Llorente finom mozdulattal emelt a csereként beállt Guille Franco elé, aki mellre vette a labdát, majd a jobb alsóba vágta (1-2).

Az Aalborgnak viszont erre is volt válasza, mégpedig nem is akármilyen, Due egészen parádésan csavart a bal felsőbe szabadrúgásból, Diego Lópeznek esélye sem volt (2-2).

Celtic (skót) - Manchester United (angol) 1-1 (1-0)
Glasgow, Celtic Park
v.: Övrebö (norvég)
Celtic: Boruc - Hinkel, Caldwell, McManus, Wilson - S. Brown, Hartley, Robson, Maloney (O'Dea, 76.) - McDonald (Hutchinson, 82.), Sheridan (Donati, 64.).
Manchester: Foster - Rafael (Evra, 66.), R. Ferdinand, Vidic, O'Shea - Cristiano Ronaldo, Fletcher, Carrick, Nani (Berbatov, 46.) - Giggs, Tévez (Rooney, 71.).
gól: McDonald (13.), illetve Giggs (84.)

Sir Alex Ferguson hat helyen változtatott a Hull City elleni bajnokin 4-3-ra nyerő együttesen: a kapuban Foster kezdett Van der Sar helyett, a védelem jobb oldalán Rafael kapott lehetőséget, mivel Gary Neville és Wes Brown is megsérült, a bal oldalon O'Shea váltotta Evrát, a középpálya védekező részlegében Carrick lépett pályára és Anderson került a padra, elöl pedig Giggs és Tévez volt a feladata a támadások befejezése, Rooney és Berbatov így melegítőt húzott.

Hiába kezdett jobban a MU, és hiába volt egy éppen mellészálló szabadrúgása Ronaldónak, a vezetést a Celtic szerezte meg: egy kifejelt labdát ide-oda stukkolgattak a hazaiak, végül McDonald volt a végállomás, aki jobbal gyönyörű mozdulattal emelt a kapu bal oldalába, ez volt a Celtic első gólja az idei BL-ben (1-0).

A címvédő legnagyobb első félidei helyzetét Rio Ferdinand puskázta el Giggs szöglete után, ez egyben éles kiritikája volt a támadóalakzatnak is. Érdekesség, hogy a szünet előtt nem sokkal egy percig állt a játék, mivel egy szurkoló úgy gondolta, hogy körülnéz a pályán.

A második félidőben Nani helyére Berbatov érkezett és a bolgár támadó gyorsan gólt ünnepelhetett volna, ám Maloney a gólvonalról hárított a lövése után. A Celtic sokáig jól tartotta magát, ám a 84. percben már nem volt visszaút, Ronaldo bombáját Boruc csak kiütni tudta, a kipattanót pedig a szemfüles Giggs bólintotta közelről a hálóba (1-1). A Walesi Varázsló ezzel rekorder lett, mivel ez a 13. olyan BL-idény, amelyben eredményes volt, ilyenre korábban még nem volt példa.

A legvégén még Berbatov lövése zúgott el centikkel a jobb kapufa mellett, így maradt a döntetlen, ami azt jelenti, hogy a címvédő még nem biztosította be a továbbjutását, de nagyon közel van hozzá, a hátralévő két fordulóban csak az lesz a kérdés, hogy első vagy második helyen kerül a 16 közé a MU.

A csoport állása:
1. Manchester 8 pont (7-1)
2. Villarreal 8 (9-5)
3. Celtic 2 (1-5)
4. Aalborg 2 (5-11)