Vágólapra másolva!
A Premier League 12. fordulójának nyitómérkőzésén, egyben legnagyobb rangadóján az Arsenal hazai pályán Samir Nasri duplájával 2-1-ra verte a Manchester Unitedet, ezzel megelőzte egyik legnagyobb riválisát, és feljött a harmadik helyre a tabellán. A spanyoloknál a Real Madrid a parádésan futballozó Gonzalo Higuaín négy góljával legyőzte a Málagát, a Barcelona - Samuel Eto'o mesternégyesével - 6-0-ra a Valladolidot  A Bundesligában Hajnal Tamás gólt szerzett, csapata, a Dortmund azonban 2-1-re kikapott a Hamburgtól.

A Manchester United kicsit nyögvenyelősen kezdte az idei Premier League-szezont, az Arsenalnak pedig becsúszott pár váratlan vereség (pl. az újonc Stoke ellen), így a csúcsrangadón a két csapat azzal a tudattal lépett pályára, hogy győznie kell, ha tartani akarja a lépést az élen hasító Chelsea-Liverpool duóval.

Az Ágyúsoknál ezen a meccsen lépett pályára először egykori csapata ellen a nyáron Manchesterből szerződtetett francia védő, Mikael Silvestre, míg a másik oldalon Sir Alex Ferguson Rooneyra és Berbatovra bízta a gólszerzés feladatát.

Hiába volt azonban a remek csatárduó, és a támogatásukra rendelt Cristiano Ronaldo, elsőként a hazaiak nyári szerzeménye, a francia Samir Nasri zörgette meg a hálót: a 21. percben Vidic kifejelt labdáját lőtte kapura az OM-szurkolók egykor nagy kedvence, a labda pedig Gary Neville-en megpattanva jutott Van der Sar kapujába.

A második félidőben már nem váratta ilyen sokáig az Emirates közönségét a Wenger-csapat: a 47. percben a hazaiak a szokásos sokpasszos játékkal jutottak ellenfelük kapujáig, Fabregas átadását követően pedig ezúttal is Nasri mattolta a holland válogatottba nemrég két mérkőzés erejéig visszatért Van der Sart.

Ment előre a MU, hogy mentse a menthetőt, Ferguson Tévezt is bevetette, mégis egy brazil ifjoncra volt szükségük a Vörösöknek, hogy izgalmassá tegyék a hajrát: a 88. percben a korábban Gary Neville-t váltó mindössze 18 esztendős védő, Rafael da Silva hozta vissza a vendégek reményeit.

Ráadásul még idő is volt hátra, hiszen Webb játékvezető hat percet húzott rá, ennek ellenére egyenlítenie már nem sikerült a MU-nak, az Arsenal pedig még azt is elbírta, hogy az utolsó negyedórára Fabianskinak kellett beugrania a kapuba a sérült Almunia helyére.

Győzelmével az Arsenal harmadik, két ponttal megelőzve a Manchester Unitedet, igaz Fergusonék egy meccsel kevesebbet játszottak.

A JJB-stadionban valósággal felbillent a pálya, a Wigan végig egykapuzott a Stoke ellen, amely ezúttal nem tudott építeni Delap beadásaira, örült, hogy megúszta egy gólnélküli döntetlennel. A győzelmet három ponttal díjazó rendszerben is van olyan meccs, amely után egy csapat elmondhatja: idegenben jó az iksz.

A Sunderland és a Hull City is hazai pályán szenvedett vereséget. Előbbi csapat kapuját Fülöp Márton védte, utóbbiban Halmosi Péter ezúttal nem jutott szóhoz. Az Everton négy perc alatt fordított a West Ham otthonában.

A Liverpool magabiztos győzelmet aratott az utolsó előtti helyen álló West Bromwich Albion ellen. A házigazdák ezzel a tabella élére ugrottak, az eddig vezető Chelsea vasárnap lép pályára.

Premier League, 12. forduló:
Arsenal - Manchester United 2-1 (1-0)
gól:
Nasri (22., 47.), illetve Rafael da Silva (88.)

Wigan Athletic - Stoke City 0-0

Hull City - Bolton Wanderers 0-1 (0-0)
gól:
Taylor (50.)

Sunderland - Portsmouth 1-2 (1-0)
gól:
Cissé (4.), illetve Belhadj (51.), Defoe (90., 11-esből)

West Ham United - Everton 1-3 (0-0)
gól:
Collison (63.), illetve Lescott (83.), Saha (85., 87.)

Liverpool - West Bromwich Albion 3-0 (2-0)
gól:
Keane (34., 43.), Arbeloa (92.)

A vasárnapi program:
Blackburn Rovers - Chelsea 14.30
Aston Villa - Middlesbrough 16.00
Manchester City - Tottenham Hotspur 16.00
Fulham - Newcastle United 17.00

Az állás:
1. FC Liverpool 29 pont
2. Chelsea 26
3. Arsenal 23
4. Manchester United 21
5. Aston Villa 20
6. Hull City 20
7. Everton 18
8. Portsmouth 17
9. Bolton Wanderers 14
10. Middlesbrough 14
11. Stoke City 14
12. Manchester City 13
13. West Ham United 13
14. Blackburn Rovers 13
15. Wigan Athletic 12
16. Newcastle United 12
17. Sunderland 12
18. Fulham 11
19. West Bromwich Albion 11
20. Tottenham Hotspur 9