Vágólapra másolva!
Csak jövőre tér vissza a pályára Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának sérülésből lábadozó kapusa. Legalább hat hétig nem számíthat Klaas Jan Huntelaarra az Ajax Amsterdam.

"Jól vagyok, de még utol kell érnem magam. 2009-től azonban ismét az együttes rendelkezésére állok" - mondta a 30 éves Buffon.

Helyettese a Zebrák kapujában az osztrák Alexander Manninger, akiről a Juve-kapus elismerően nyilatkozott. "Nagyon jól teljesít, így veszélyben a helyem, de én a csereszereppel is megelégszem" - fogalmazott a világbajnok játékos, aki október eleje óta bajlódik lábsérüléssel.

Legalább hat hétig nem számíthat Klaas Jan Huntelaarra az Ajax Amsterdam labdarúgócsapata. A holland válogatott csatár vasárnap, a Sparta Rotterdam elleni bajnoki mérkőzés 38. percében szenvedett bokasérülést.

Huntelaar eddigi 18 fellépésén kilencszer volt eredményes a nemzeti együttesben, de így kénytelen lesz kihagyni jövő héten a svédek elleni barátságos találkozót. Klubjának is hiányozni fog, ugyanis a bajnokságban hat találatával vezeti a házi góllövőlistát.

* * *

Ruud van Nistelrooy az Egyesült Államokba utazik, hogy ott kezeltesse térdsérülését. A holland futballista Richard Steadmannal szeretné megvizsgáltatni magát, mivel 2000-ben ő operálta meg, amikor még a PSV Eindhoven színeiben szintén súlyos térdsérülést szenvedett.

A 32 éves klasszis múlt szerdán, a Juventus ellen otthon 2-0-ra elvesztett Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett sérülést, melynek során az a külső szalag roncsolódott, amelyet 2000-ben Steadman műtött meg.

További kellemetlenség a Real Madridnak, hogy Mahamadou Diarra szintén kidőlt két-három hétre izomsérülés miatt.