Vágólapra másolva!
 

Az FC Internazionale az elmúlt hetekben gyengén futballozva ugyan, de szorgalmasan gyűjtögette a pontokat mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában.

Utóbbi sorozatban az Anorthoszisz Famaguszta elleni idegenbeli 3-3-as döntetlenért a szurkolók elsősorban a csapat argentin védőjét, Nicolas Burdissót tették felelőssé, aki azon a találkozón valóban nem futballozott jól, és nem véletlen, hogy a hét végi, Udinese elleni bajnokin már nem is lépett pályára. Mivel az Inter korábban sérült hátvédei egymás után épülnek fel, így Burdissónak várhatóan a folytatásban sem jut majd túl sok játéklehetőség, így ismét felmerült a távozásának gondolata - a Fiorentina pedig akár már januárban le is igazolhatja.

A violák már a nyáron is szerették volna elvinni Milánóból az argentin középhátvédet, és a felek közel is álltak a megállapodáshoz, ám José Mourinho végül úgy döntött, hogy nem engedi el a bekket, mivel túlságosan sok sérültje volt.

Mostanra azonban már Marco Materazzi és Walter Samuel is egészséges, és amennyiben utóbbit januárban nevezni szeretnék a BL-re, akkor valaki mást ki kell majd hagyni a keretből, és ő Burdisso lehet. A Fiorentinánál viszont továbbra sem tettek le a focistáról, igaz, a violák is csak akkor tudják őt szerződtetni, ha sikerül valakit "lepasszolniuk".

Erre a legnagyobb esélye a fiatal portugál hátvédnek, Manuel da Costának van, aki iránt több német klub is érdeklődik: az eladása lehet a katalizátor a firenzeiek számára Burdisso megszerzéséhez.

A Karlsruher SC albán csatárát, Edmond Kapllanit az 1. FC Nürnberg vinné. A Lazio védőjét, Emiliano Cribarit a Sampdoria és a Palermo is szívesen szerződtetné.

Az AS Roma középpályását, Daniele de Rossit az Arsenal FC-vel hozták kapcsolatba. A Juventus FC a Partizan Beograd balhátvédjét, Ivan Obradovicot figyeli.

Az Ipswich Town védője, Alex Bruce iránt a Napoli és a Genoa is érdeklődik.

www.infosport-focivilag.hu