Vágólapra másolva!
Tartalékos összeállításban is fölényes, 3-0-s győzelmet aratott az Arsenal labdarúgócsapata az angol Ligakupa 4. fordulójában a Wigan felett. A Watford - Priskin Tamással soraiban - 1-0-ra győzött a Swansea otthonában, s továbbjutott.

Kiváló játékkal 3-0-s győzelmet aratott a Wigan felett az Arsenal labdarúgócsapata a Ligakupa 4. fordulójában. Pedig az Ágyúsok a második, sőt inkább a harmadik csapatukat küldték pályára, a Fabianski, Hoyte, Song Billong, Djourou, Gibbs, Wilshere, Randall, Ramsey, Merida, Simpson, Vela összetételű kezdő tizenegyből még csak-csak akadt ismerős név, a kispadosok közül azonban Mannone, Bischoff, Coquelin, Fonte, Lansbury, Ogogo vagy éppen Frimpong neve csak a legelvakultabb rajongóknak jelentettek bármit is.

Az első félidőben 40 percig Kirkland kapus tartotta a lelket a Wiganben, bravúrt bravúrra halmozott, ám a hajrában már ő sem segíthetett. A 42. percben Wilshere pazar indítással szöktette a félpályáról Simpsont, a Millwalltól megvásárolt csatár háromméteres hátrányból indulva futotta le védőjét, s 13 méterről úgy spiccelt a labdába, hogy az a kapu közepében landolt (1-0).

A második félidőben sem csökkent az Arsenal nyomás, a 65. percben a saját kapujától induló támadás során Djourou 50 méteres passzt varázsolt Vela elé, aki lefutotta totojázó védőjét, majd a 16-oson belül önzetlenül visszagurított Simpsonnak, ő pedig nem hibázott (2-0).

A 70. percben aztán a "feladó" is beköszönt: Djourou ezúttal Vela elé varázsolta a labdát, a fiatal támadó pedig már a harmadik hazai gólt lőtte, beállítva a 3-0-s végeredményt.

A Watford 1-0-ra győzött a Swansea otthonában, a vendégek magyar válogatott csatára, Priskin Tamás 75 percnyi játéklehetőséget kapott kezdőként. A Manchester United nagy csatában, Tévez büntetőjével 1-0-ra verte a Queens Park Rangerst. A vendégeknél Buzsáky Ákos a kezdőcsapatban kapott helyet, ám a 33. percben sérülés miatt le kellett cserélni.

Eredmények, angol Ligakupa, 4. forduló:
Arsenal - Wigan 3-0 (1-0)
gól:
Simpson (42., 66.), Vela (70.)

Derby - Leeds 2-1 (2-1)
gól:
Villa (6.), Ellington (18.), illetve Becchio (40.)

Stoke City - Rotherham 2-0 (1-0)
gól:
Whelan (21.), Pugh (59.)

Swansea - Watford 0-1 (01)
gól:
Williamson (21.)

Manchester United - Queens Park Rangers 1-0 (0-0)
gól:
Tévez (75., büntetőből)

A szerdai program:
20.45: Chelsea - Burnley
20.45: Sunderland - Blackburn
20.45: Tottenham - Liverpool