Vágólapra másolva!
A nyári átigazolási időszak egyik legkeresettebb futballistája a Zenit Szankt-Petyerszburg orosz középpályása, Andrej Arsavin volt, akit több sztárklubbal is kapcsolatba hoztak: érdeklődött iránta a Bayern München és az FC Barcelona is, majd úgy tűnt, hogy a Tottenham Hotspurban folytatja - de a focista végül mégis maradt a szentpétervári egyesületben.

A jelek szerint azonban már nem szeretné sokáig viselni a klub mezét, hiszen pár hete a legnagyobb orosz sportnapilapban, a Szport-Ekszpresszben úgy nyilatkozott: januárban mindenképpen távozik. "Következő évben nem akarok itt játszani. Ha a Zenitnél maradok télen, akkor csak papíron leszek a klub játékosa" - jelentette ki a focista.

Télen tehát ismét megkezdődhet a verseny Arsavin megszerzéséért, és a hírek szerint ennek lehetősége a Real Madridnál is felmerült. Az persze nagy kérdés, hogy a királyi gárdának miért van szüksége egy újabb kreatív középpályásra, amikor olyan játékosai vannak, mint Guti, Rafael van der Vaart vagy Wesley Sneijder, de az AS információi szerint a madridi csapat már a jövő év elején szeretné kölcsönvenni a focistát, hogy aztán a nyáron megvásárolják.

A madridiakat még az sem zavarja, hogy Arsavin a szezon második felében a nemzetközi porondon nem léphetne pályára színeikben, elvégre a Zenitben már szerepelt a Bajnokok Ligájában az ősszel - játszott a Real Madrid ellen is. A két együttes december 10-én Madridban megint találkozik egymással, és a meccs jó lehetőség lehet a klubok vezetősége számára ahhoz, hogy leüljenek tárgyalni.

További átigazolási hírek:
A Borussia Mönchengladbach fiatal szélsőjét, Marko Marint az Ajax Amsterdam és az Arsenal FC is figyeli. A Red Bull Salzburg osztrák csatára, Marek Janko iránt a Hertha BSC érdeklődik. Az argentin Boca Juniors középpályását, Jesús Dátolót az RCD Espanyol szemelte ki. Az Olympique Lyon brazil csatára, Fred hamarosan meghosszabbíthatja szerződését.

www.infosport-focivilag.hu