Vágólapra másolva!
Alig egy héttel a kinevezése után máris távozhat Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A Buenos Aires-i lapok szerint az "isteni Diego" nézeteltérésbe keveredett hazája szövetségének (AFA) mindenható elnökével, Julio Grondonával.

A viszály hátterében az áll, hogy az új szakvezető csak korábbi válogatott csapattársát, Oscar Ruggerit hajlandó elfogadni segítőként, az AFA-főnök viszont hallani sem akar az őt korábban maffiózónak nevező ex-klasszisról.

Helyette a tanítványaival Pekingben olimpiai bajnok - és a kapitányi posztért zajlott versengésben alulmaradt - Sergio Batistát, valamint José Luis Brownt tenné meg másodedzőnek.

"Nem tetszik az arca" - nyilatkozott Grondona dühösen Ruggeriről, mire az argentin sajtó máris megkérdőjelezte, hogy Maradona egyáltalán leül-e a kispadra jövő szerdai, skóciai bemutatkozó meccsén.

Getty Images

Maradona játékospályafutása befejezése óta mutatott életvitelének és szerepvállalásának ismeretében azért nem teljesen meglepő ez a fordulat

Az AFA vezetője számára már csak azért is komoly kudarc lenne az 1986-os világbajnok távozása, mert az vélhetően nem lenne ínyére annak az orosz vállalatnak, amely 14 millió eurót fizetett a válogatott 2011-ig hátralévő 24 barátságos mérkőzésének értékesítéséért.

A szövetség főtitkára, Carlos Bilardo szerint Maradona maradni fog. "Nem fog lemondani! Mondtam Diegónak, hogy lassítson, és gondolja át a dolgot még egyszer. Nagyjából 500 ember közül választhatja ki a segítőit. Amikor én irányítottam a válogatottat 1983 és 1990 között, négy-öt hónap után az egész szakmai stábot le kellett cserélnem. De Diego az összes segítőjét most azonnal ki akarja választani" - mondta Bilardo.