Vágólapra másolva!
A Primera Divisiónban nyeretlen Osasuna a Király-kupában már megérezhette a győzelem ízét, a pamplonai gárda, amelyben Vadócz Krisztián végig a pályán volt, a legutóbbi két évben döntőt játszó Getafét verte 1-0-ra, és így bejutott a legjobb 16 közé. A Sevilla is nyolcaddöntősnek mondhatja magát, miután a mesterhármast szerző Luis Fabiano vezérletével egy négyessel terhelte meg a harmadosztályú Ponferradina hálóját.

A Getafe otthonában elért 0-0-s döntetlen után az Osasuna kedvező helyzetből várhatta a visszavágót, amelyen egy kapitális kapushiba miatt szerzett vezetést a hazai csapat, Belenguer hazaadását Jacobo elvétette, Pandiani pedig kihasználta a lehetőséget.

Bár helyzetek még adódtak a folytatásban, de további izgalmat már csak a 93. perc hozott, amikor Manu Del Moral csúnyán belerúgott Masoudba, amiért piros lapott kapott.

A másik meccsen a Sevilla egygólos hátrányból kezdte a meccset harmadosztályú ellenfelével szemben, és az első félidőben a Romaric passzát gólra váltó Luis Fabiano el is tüntette a hátrányt. A brazil csatár a fordulás után egy csodaszép emeléssel már a Sevillát hozta kényelmes helyzetbe, majd Renato passza után már mesterhármasnál járt.

A végén még Maresca is beköszönt, kialakítva ezzel a 4-0-s végeredméyt.

spanyol Király-kupa, a 16 közé jutásért:
Osasuna - Getafe 1-0 (1-0)
gól:
Pandiani (32.)
piros lap: Manu Del Moral (93., Getafe)
továbbjutott: az Osasuna, 1-0-s összesítéssel

Sevilla - Ponferradina (III. osztályú) 4-0 (1-0)
gól: Luis Fabiano (30., 49., 66.), Maresca (92.)
tj: a Sevilla, 4-1-es összesítéssel