Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulást Pauleta, a portugál labdarúgó-válogatott legeredményesebb támadója.

A 35 éves futballista, aki jelenleg csapat nélküli, és idejét Azori-szigeteki labdarúgó iskolája ügyeivel, illetve utazgatással tölti, a Le Parisien című lapnak úgy nyilatkozott, hogy a döntést tulajdonképpen már az előző idény végén meghozta, amikor lejárt a szerződése a Paris Saint-Germainnel.

Ezzel együtt azóta is kapott ajánlatokat, mégpedig Európából, a Perzsa-öböl térségéből és az Egyesült Államokból. "Továbbra is karban tartom magam, egy hónap alatt képes lennék visszakapaszkodni a megfelelő szintre, de nincsenek ilyen szándékaim" - közölte.

Tervei szerint hamarosan találkozik Charles Villeneuve-vel, a PSG elnökével, hogy egyeztessen arról a szerepről, amelyről még a legutolsó szerződéshosszabbítása alkalmával állapodtak meg. Eszerint jártában-keltében a fővárosi klubot népszerűsíti majd.

Pauleta, hivatalos nevén Pedro Miguel Carreiro Resendes, háromszor - egyszer a Girondins Bordeaux-val (2002), két alkalommal pedig a PSG-vel (2006, 2007) - volt gólkirály a francia bajnokságban. A párizsi alakulatban összesen 109 gólt szerzett, ami a klub történetében minden idők legjobb teljesítménye.

http://www.youtube.com/v/-RaZ57XDsSI&hl=en&fs=1


Pauleta-gólok minden mennyiségben

Hazája válogatottjában 47-szer talált a kapuba, ezzel csúcstartó. A PSG-vel 2004-ben és 2006-ban francia kupát, 2008-ban Ligakupát nyert, utóbbi trófeát 2002-ben is megkaparintotta a Bordeaux tagjaként. Franciaországi szerepvállalása előtt az Uniao Micaelensében, az Estoril Praiában, az UD Salamancában és a Deportivo La Corunában futballozott.

Pauleta az Auxerre elllen szerezte 200. franciaországi góljáthttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20080426-topligaeredmenyek-legyozte-es-utolerte-a-mut-a-chelsea.html?pIdx=4