Vágólapra másolva!
A szurkolók szavazatai alapján Hajnal Tamás volt a 13. forduló legjobbja a német labdarúgó-bajnokságban. Érdekesség, hogy a magyar válogatott játékos az MLSZ szerint sérülés miatt nem tagja Erwin Koeman keretének, a hétvégén mégis szerepelt klubcsapatában, a jelek szerint nem is rosszul.

A bundesliga.de honlapon meghirdetett voksoláson a Borussia Dortmund magyar válogatott középpályása, aki a Frankfurt elleni 4-0-s győzelemből egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét, 44 százalékkal végzett az élen.

Csaknem kétszer annyian szavaztak rá, mint a második helyen zárt hoffenheimi Chinedu Obasira (23 százalék).

Hajnal a forduló válogatottjába is bekerült, többek között a Bayern München francia sztárja, Franck Ribéry társaságában.

A Bundesliga-forduló válogatottja: Rene Adler (Leverkusen) - Neven Subotic (Dortmund), Philipp Lahm (Bayern München), Patrick Owomoyela (Dortmund), Naldo (Werder Bremen) - Franck Ribéry (Bayern München), Hajnal Tamás (Dortmund) - Carlos Eduardo (1899 Hoffenheim), Marko Marin (Mönchengladbach) - Vedad Ibisevic (Hoffenheim), Patrick Helmes (Leverkusen).

A 27 éves magyar játékmester a dortmundi hangulatról a közelmúltban így mesélt az [origo]-nak: "Fantasztikus érzés ilyen közönség előtt játszani, és örülök, hogy egy ilyen klubnak lehetek a tagja. Szerintem sok más játékos lenne szívesen a helyemben. Nagyon nagy csapat a Dortmund, amely szép múlttal és - szerintem - szép jövővel rendelkezik. Most egy jó társaság van kialakulóban, de még hosszú folyamat előtt állunk, és remélem, hogy sikeresek leszünk. Egyelőre jó úton haladunk."

A Dortmund-Frankfurt összefoglalója


A válogatott középpályás a szerdai, északírek elleni barátságos mérkőzésen nem léphet pályára, meglepő módon - az MLSZ szerint - sérülés miatt. Hogy akkor miért szerepelhetett a Bundesliga-játéknapon, s miért nem a nemzeti csapatban, arról Erwin Koeman szövetségi kapitány a következőket nyilatkozta a Nemzeti Sportnak: "Hajnal Tamás az albánok ellen megsérült, ezért nem játszhatott Máltán, majd a Dortmundban sem. Felépült annyira, hogy az utóbbi két klubmeccsén pályára léphetett, és én arra gondoltam, hogy nem terhelem most, ráadásul pénteken újra bajnokija lesz. Egyedül az ő érdekét tartottam szem előtt, de ezt csak most tehettem meg."