Vágólapra másolva!
Komoly szurkolói rendbontást követően felfüggesztette az uruguayi labdarúgó-bajnokság küzdelmeit a helyi sportági szövetség.

A szervezet végrehajtó bizottságának döntése annak nyomán született meg, hogy a Danubio és a Nacional hétvégi rangadója után a két élcsapat szurkolói a pályára özönlöttek és ott egymásnak estek. A mérkőzést a Danubio nyerte 1-0-ra, ezzel aktuális ellenfelét megelőzve a tabella élére állt.


Komoly harcművészeti bemutatót tartott a két tábor

Éppen emiatt alakult ki a rendbontás, a Nacional híveinek egy csoportja ugyanis nem bírta elviselni a vereséget, és a pályára szaladt. Néhányuknak sikerült egy zászlót szerezniük a hazai szurkolóktól, akik erre feldühödtek és rájuk rontottak. A heves összetűzésben vasrudak és szögletzászlók is szerephez jutottak. Ennek ellenére sem komoly sérültekről, sem letartóztatásokról nem érkezett jelentés.

A szövetség mindenesetre a további összetűzések megelőzésére intézkedett a felfüggesztésről, ugyanakkor egyelőre nem jelölt ki időpontot a folytatásra. Arturo del Campo, a Danubio elnöke egyetértett a döntéssel. "Úgy vélem erre a lépésre szükség volt, még mielőtt a megoldásokat keresnénk" - jelentette ki.