Vágólapra másolva!
Rendkívül feszült mostanában a hangulat az Arsenalnál, hiszen az Ágyúsok az elmúlt hetekben nem remekeltek a Premier League-ben, legutóbbi négy bajnokijukból csak egyet nyertek meg - igaz, az a Manchester United elleni rangadó volt. Tovább fokozta a feszültséget a francia hátvéd, William Gallas kifakadása, a focista ugyanis az egyik nagy nemzetközi hírügynökségnek nyilatkozva kritizálta csapattársai hozzáállását, ráadásul elárulta, hogy kisebb konfliktusok is kialakultak az öltözőn belül.

Mindez azért is jelzi a klub háza táján lévő feszültséget, mert Gallas az együttes csapatkapitánya - igaz, a hírek szerint a nyilatkozatot követően Arsene Wenger elvette tőle a karszalagot.

Sőt az angol lapok szerint a szakember olyannyira zokon vette a francia focista nyilatkozatát, hogy már a januári átigazolási időszakban szeretne megválni tőle.

Gallas korábban többször is kijelentette, hogy előbb-utóbb szeretne hazatérni Franciaországba, és ennek megfelelően rögtön meg is indultak a találgatások, hogy a védő melyik gall sztárcsapatban köthet ki.

Pályafutása során már megfordult az Olympique Marseille-ben, és az OM-nek szüksége is lenne egy jó középhátvédre, így Gallast kapcsolatba is hozták egykori egyesületével, de a hírek szerint a Paris Saint-Germainnél is felmerült a neve: a párizsi gárda a nyáron több veterán klasszist is szerződtetett (gondoljunk Ludovic Giulyre és Claude Makelelére), így a válogatott védő beleillene a sorba.

További átigazolási hírek:
A Bolton Wanderers izlandi játékosa, Heidar Helguson kölcsönbe a Queens Park Rangersbe került. A Schalke 04 középpályása, Albert Streit szerződése felbontását kérte a gelsenkircheniektől.

A Nantes horvát csatárát, Ivan Klasnicot a VfL Wolfsburg csábítaná vissza Németországba. A Hertha BSC szerb támadója, Marko Pantelic iránt a Tottenham Hotspur is érdeklődik.

A Bayern München argentin középpályását, José Sosát az FC Basel venné kölcsön. Az argentin Estudiantes védőjét, Marcos Angelerit az Atlético Madrid vinné.

www.infosport-focivilag.hu