Vágólapra másolva!
Letartóztatásba helyezték azt az angol férfit, aki Diego Maradona megölésére készült. A madridi Marca sportnapilap keddi számában azt írta, hogy a 43 éves Ian Wellwort le akarta vágni a fejét az egykori argentin világbajnok futballistának, aki jelenleg a dél-amerikai ország futballválogatottjának a szövetségi kapitánya.

A 43 éves munkanélkülit a múlt héten, közvetlenül a skót-argentin barátságos mérkőzést megelőzően vették őrizetbe a rendőrök a glasgow-i Hampden Parkban, a stadion egyik kapujánál, miután a férfi machetével hadonászva azzal fenyegetőzött, hogy lefejezi Maradonát.

Ebbéli szándékát azzal magyarázta, hogy kilátástalan helyzetbe jutott az albiceleste valamikori 10-ese miatt, akinek két góljával - benne az elhíresült "kezes találatával" - az 1986-os vb negyeddöntőjében Argentína legyőzte Angliát, elütve a szigetországi válogatottat a továbbjutástól.

Márpedig Wellworth Anglia világbajnoki címére fogadott 500 fonttal, s jó tipp esetén ennek több mint ötszöröse ütötte volna a markát. Csakhogy nem saját pénzből tett a csapatára, hanem kölcsönből, s mivel ezt nem tudta visszafizetni hitelezőjének, tönkrement.

"Ráadásul az asszony is elhagyott" - mondta kihallgatásakor az angol férfi, akit kiutasítottak Skóciából. Tettéért akár öt év börtönt is kaphat.