Vágólapra másolva!
Az Olympique Lyon a hét végén elszenvedte második bajnoki vereségét ebben a szezonban, de a Paris Saint-Germain elleni 1-0-ra elveszített mérkőzésen nem is az jelentette a legnagyobb gondot a lyoniak számára, hogy kikaptak (hiszen még így is öt ponttal vezetik a Ligue 1 küzdelmeit), hanem az a tény, hogy a csapat jobbhátvédje, Anthony Réveillere súlyos sérülést szenvedett.

A védőt a 12. percben kellett lecserélni, és a hírek szerint a térdszalagja szakadt el, márpedig ez azt jelenti, hogy több hónap kényszerpihenő vár rá. Ez a sérülés rosszabbkor nem is jöhetett volna az OL számára, elvégre a gárdának alig maradt szélsőhátvédje: a másik, szintén francia válogatott jobbhátvéd, Francois Clerc már az első forduló óta a maródiak listáját gyarapítja, és az olasz balbekk, Fabio Grosso is rengeteg mérkőzést kénytelen kihagyni.

A PSG elleni rangadón így a védelem két szélén Lamine Gassama és Timothée Kolodziejczak szerepeltek - mind a ketten ebben a szezonban mutatkoztak be a felnőttek között, és mindketten tizenévesek. Nem csoda tehát, hogy az OL már januárban szeretne szélsőhátvédeket igazolni, és a hírek szerint a kiszemeltek listáján előkelő helyet foglal el az angol Sunderland futballistája, Pascal Chimbonda. A francia jobbhátvéd, aki a 2006-os világbajnokságon nagy meglepetésre került be a francia keretbe, mostanában nem nagyon játszik a Fekete Macskáknál, mégpedig azért, mert konfliktusba keveredett az edzővel, Roy Keane-nel, és szívesen térne vissza Franciaországba.

De nem ő az egyetlen hátvéd, akivel a Lyont kapcsolatba hozták: a klub elnöke, Jean-Michel Aulas legszívesebben az FC Barcelona focistáját, Eric Abidalt csábítaná vissza. A balhátvédet a Lyon tavaly nyáron adta el a Barcának, 15 millió euróért, vagyis az OL-nek alaposan a zsebébe kellene nyúlnia, ha meg akarná őt venni.

További átigazolási hírek:
A dán FC Köbenhavn védőjét, Matthias Jörgensent a Liverpool figyeli. Az Internazionale francia középpályását, Patrick Vieirát a görög Olimpiakosz csábítja. A Manchester City állítólag minden pénzt megadna a Chelsea középhátvédjéért, John Terryért. A Newcastle United csatárát, Michael Owent a Hamburger SV-vel is kapcsolatba hozták.

www.infosport-focivilag.hu