Vágólapra másolva!
Az AC Milan kapcsán gyakran felmerülő kérdés, hogy a piros-feketék védelme kifejezetten idősnek számít, a klubnál a hátsó alakzatban csak Daniele Bonera és Philippe Senderos nem töltötte be a 30. életévét.

Ehhez jön még az a tény, hogy a csapat hátvédjei közül többen is sokat bajlódnak sérüléssel: az Arsenaltól kölcsönvett Senderos ebben a szezonban a bajnokságban még nem is lépett pályára, mint ahogyan Alessandro Nestát sem láthattunk a mostani idényben a Serie A-ban.

Mindezek alapján nem meglepő, hogy a zuhanyhíradó szerint a milánói egyesület legkésőbb a jövő nyáron mindenképpen szeretne középhátvédet igazolni, de az sem elképzelhetetlen, hogy már a januárban érkezik egy új bekk.

Utóbbira sokak szerint az Arsenal futballistája, William Gallas a legesélyesebb: a franciától elvették a csapatkapitányi karszalagot az Ágyúsoknál, és bár a Dinamo Kijev elleni BL-mérkőzésre visszatért a csapatba, Arsene Wenger immár nem ragaszkodik hozzá.

A Milan alelnöke, Adriano Galliani ugyan cáfolta, hogy a rossonerók bárkit is szeretnének szerződtetni januárban, de ha akkor nem is, a nyáron bejelentkezhetnek a francia hátvédért, aki ugyan szintén elmúlt 30 esztendős, viszont nem jellemző rá, hogy sokat lenne sérült.

De természetesen nem ő az egyetlen kiszemeltje a milánói egyesületnek a posztra: kapcsolatba hozták a gárdával a brazil Fluminense 24 esztendős védőjét, Thiago Silvát (akit azonban az Internazionale is szeretne leigazolni), illetve a Villarreal 22 éves uruguayi hátvédjét, Diego Godínt is.

A Fiorentina a másodosztályú Parma csatárával, Cristiano Lucarellivel erősítene. A brazil Internacional támadóját, Nilmart a Genoa és a Palermo is vinné.

A Lazio francia védője, Mobido Diakité 2013-ig meghosszabbította szerződését. A Valencia kiszemeltje a Bayer Leverkusen svájci középpályása, Tranquillo Barnetta.

Az AS Saint-Etienne visszacsábítaná Franciaországba a Dinamo Kijev csatárát, Ismael Bangourát. Az Atlético Madridot a Málaga portugál balszélsőjének, Dudának a megszerzése foglalkoztatja.

A West Ham United fiatal csatára, Freddy Sears új, ötéves kontraktust írt alá klubjánál. A Schalke 04 kapusát, Manuel Neuert a Manchester Cityvel hozták kapcsolatba.

www.infosport-focivilag.hu