Vágólapra másolva!
Kedden két négyesben van még komoly tétje a csoportkör hatodik, utolsó fordulójának a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a már eddig is erőn felül teljesítő ciprusi Anorthoszisz Famaguszta Athénban játszik ki-ki meccset a hazai pályán legyőzött görög Panathinaikosszal, míg a francia Girondins Bordeaux Rómában irányítaná át az UEFA-kupába Tottiékat.

A B jelű kvartettben az első ciprusi csapatként BL-főtáblán szereplő Anorthoszisz Famaguszta nem elégedett meg a történelmi részvétellel, újabb jelentős tettre vágyik: ha győz a Panathinaikosz vendégeként, a legjobb 16 közé is bejut.

A szigetországiak szerint nincs mitől tartaniuk, hiszen Cipruson 3-1-re győztek a görög csapat ellen, ugyanakkor azt elismerték, ezúttal inkább rájuk nehezedik nyomás, mivel az egypontos előny révén a hazaiaknak a döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

A vendégek annak tulajdonítják sikerüket, hogy nyugodtan futballozhattak a csoportkörben, mert számukra már a kvalifikáció is kiemelkedő siker volt, s ennek köszönhetően otthonukban veretlenek maradtak: a görögök legyőzése mellett egy-egy pontot szereztek a már továbbjutott Internazionale, továbbá a Werder Bremen ellen. Emellett még egy döntetlenjük volt Brémában.

A Famagusztát ugyanakkor sérülések hátráltatják a döntő összecsapás előtt, Temur Kecbaja vezetőedző várhatóan nem számíthat a középpályás Savióra, valamint két kapusa sem egészséges. Valószínűleg éppen a sérülések miatt jelenleg nincs kirobbanó formában a csapat, legutóbb az APOEL-től kapott ki 1-0-ra, így továbbra is harmadik a hazai pontvadászatban.

Persze a görög együttes is bizakodik, Gilberto Silva, aki 2006-ban még az Arsenallal döntőt játszott a sorozatban, kijelentette: biztos a sikerben.

A továbbjutásról döntő másik összecsapást Rómában rendezik, ahol a Girondins Bordeaux játszik majd győzelmi kényszerrel, a döntetlen ugyanis a hazaiaknak megfelelő az A csoportban. Elvileg a Chelsea is kieshet még, de a kezdeti kiváló teljesítmény után visszaeső Cluj pontszerzése hatalmas meglepetés lenne Angliában.

"Totti több egy egyszerű futballistánál. Ha ő a pályán van, képes átalakítani csapata játékát, puszta jelenlétével győztes együttessé teheti a Romát" - mondta Laurent Blanc, a Bordeaux vezetőedzője, majd hozzátette, elsősorban jól kell védekezniük, mert csak akkor lesz esélyük a győzelemre.

A szezon eleji mély hullámvölgyből kilábaló olasz gárda nem döntetlenre akar játszani, amint azt a francia csatár, Jeremy Ménez kijelentette, egyértelműen a három pont megszerzése a cél, hogy a kvartett élén zárjon a csapat.

A C csoportból a Barcelona és a Sporting Lisboa, míg a D-ből az Atlético Madrid és a Liverpool már továbbjutott.

Csoportkör, 6. forduló
A csoport:

AS Roma (olasz) - Girondins Bordeaux (francia) 20:45
Chelsea (angol) - CFR Cluj (román) 20:45
Az állás:
1. AS Roma 9 pont
2. Chelsea 8
3. Girondins Bordeaux 7
4. CFR Cluj 4

B csoport:
Werder Bremen (német) - Internazionale (olasz) 20:45
Panathinaikosz (görög) - Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi) 20:45
Az állás:
1. Internazionale 8 pont - már továbbjutott
2. Panathinaikosz 7
3. Anorthoszisz Famaguszta 6
4. Werder Bremen 4

C csoport:
FC Basel (svájci) - Sporting Lisboa (portugál) 20:45
FC Barcelona (spanyol) - Sahtar Doneck (ukrán) 20:45
A csoport állása:
1. FC Barcelona 13 pont - már továbbjutott
2. Sporting Lisboa 9 - már továbbjutott
3. Sahtar Doneck 6
4. FC Basel 1

D csoport:
PSV Eindhoven (holland) - FC Liverpool (angol) 20:45
Olympique Marseille (francia) - Atlético Madrid (spanyol) 20:45
A csoport állása:
1. Atlético Madrid 11 pont (9-4) - már továbbjutott
2. FC Liverpool 11 (8-4) - már továbbjutott
3. Olympique Marseille 3 (5-7)
4. PSV Eindhoven 3 (4-11)