Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr a ciprusi Famaguszta együttesének a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör utolsó, hatodik fordulójában ugyanis a kiscsapat 1-0-ra kikapott a Panathinaikosz vendégeként, így a görög csapat jutott tovább. Ráadásul csoportelsőként, miután az Inter kikapott Brémában. Az A csoportban sem született meglepetés a továbbjutást illetően, a Chelsea és az AS Roma masírozott be a legjobb 16 közé.

Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 6. forduló:
Panathinaikosz (görög) - Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi) 1-0 (0-0)
Athén
v.: Layec (francia)
Panathinaikosz: Galinovic - Vintra, Gumasz, Sarriegi, Szpiropulosz - Tsziolisz, Simao, Gilberto Silva - Cleyton (Szalpingidisz, 65.), Karagunisz (Ivanschitz, 93.) - Mantsziosz (Rukavina, 82.)
Famaguszta: Beqaj (Nagy Zoltán, a szünetben)- Konsztantinu, Kacavakisz, Dellasz (Fruszosz, a szünetben), Leiwakabessy - Szkopelitisz, Dobrasinovic - Bardon, Nikolau, Laban - Taher (Paulo Costa, 70.)
gól: Karagunisz (69.)

Magyar játékos nélkül kezdődött a B csoport csúcsrangadója a Bajnokok Ligája utolsó, 6. csoportfordulójában. A mérkőzést pontelőnnyel váró görög Panathinaikosz ugyanis a ciprusi Anorthoszisz Famagusztát fogadta, amelynek albán kapusa, Arian Beqaj felépült, így Nagy Zoltán a kispadra szorult.

A vendégeknél ugyancsak játékra jelentkezett Cédric Bardon, a legnagyobb hiányzó a Real Madridot is megjárt brazil, Sávió volt, aki sérülés miatt nem vállalhatta a találkozót.

A hazaiaknál Georgiosz Karagunisz ott lehetett a kezdőcsapatban, míg Henk ten Cate azzal viccelődött, hogy kevesen mondhatják el magukról, hogy hetvenezren hivatalosan a születésnapi partijára: az MTK egykori trénere kedden töltötte be 54. életévét.

Forrás: AFP
Gilberto Silva balettmozdulata

Lendületesen kezdett a hazai együttes, a 2. perc végén Tsziolisz fejese jelentette az első veszélyt. Azt Temur Kecbaja, a Famaguszta trénere, és Nagy Zoltán is megerősítette nyilatkozataikban, nem rohannak neki az ellenfélnek, kivárásra játszanak, s a saját taktikájukat próbálják érvényesíteni.

A 6. percben Karagunisz 23 méteres szabadrúgását Beqaj ütötte szögletre nagy bravúrral a jobb felső saroknál. Negyedóra kellett az első ciprusi lehetőséghez, ám Laban balról hiába adott be tökéletesen, az üresen érkező Taher öt méterről az üres kapu helyett az égbe lőtte a labdát.

Az első tíz perc hazai nyomása után felszabadultabban futballozott az Anorthosis, de gól nem született az első 20 percben. A féldiő második felében túlnyomórészt a famagusztai kapu előtt zajlottak az események, ám hiába a 66 százalékos labdabirtoklás, Karaguniszék semmire sem mentek vele.

A félidő 0-0-lal zárult, a szünetben aztán Kecbaja kénytelen volt két cserét is eszközölni: a megsérülő Beqaj kapus helyére Nagy Zoltán érkezett, míg Dellaszt - aki a jobb combját fájlalta -, Fruszosz váltotta. Az 51. percben Mantsziosz indította jól Cleytont, aki jobbról, éles szögből lőtt, a merőszen kivetődő Nagy bravúrral hárított.

A 63. percben Mantsziosz került helyzetbe, de Nagy ismét a helyén volt. Hat perccel később méretes potyagóllal szerzett vezetést a Pana, egy már megszerzett labdát a vendégvédők nem rúgtak ki a 16-osról, Karagunisz közbeugrott, majd egy csel után középre lőtt, a labda a vetődő Nagy lábán felperdülve úgy vánszorgott át a gólvonalon, hogy a hálót el sem érte... (1-0).

A hajrában már nem tudott újítani a kiscsapat, ráadásul a ciprusi csoda eddig tartott: a Werder Bremen ugyanis 2-1-re legyőzte az Intert, ezzel a németek szerezték meg az UEFA-kupa-indulást érő csoportharmadik pozíciót.

Werder Bremen (német) - Internazionale (olasz) 2-1 (0-0)
Bréma, Weserstadion
v.: Vink (holland)
Werder: Wiese - Fritz, Mertesacker, Prödl, Boenisch - Frings - Vranjes (Niemeyer, 89.), Özil (D. Jensen, 92.), Hunt - Rosenberg, C. Pizarro
Inter: Júlio César - Maicon, Córdoba, Materazzi (Maxwell, a szünetben), Zanetti - Cambiasso, Muntari (Balotelli, 71.), Burdisso - Mancini, Adriano (Ibrahimovic, a szünetben), Quaresma
gól: Pizarro (63.), Rosenberg (81.), illetve Ibrahimovic (88.)

A csoport végeredménye:
1. Panathinaikosz 10 pont
2. Internazionale 8
3. Werder Bremen 7
4. Anorthoszisz Famaguszta 6