Vágólapra másolva!
Márpedig a a védekező középpályásra kulcsszerep hárul, elvégre az ő hatalmas munkabírása és agresszivitása teremtette meg annak a lehetőségét, hogy Carlo Ancelotti egyszerre a pályára küldhesse támadó klasszisait. Aligha lehet véletlen, hogy a Serie A-ban elszenvedett három Milan-vereségben az a közös, hogy Gattuso egyik találkozón sem játszott...

A kérdés már csak az, hogy a Milan kivel pótolhatja a focistát. Az együttes keretében még két, kifejezetten védekező felfogású, labdaszerző középpályást találunk: Massimo Ambrosinit és Mathieu Flaminit, akik a folytatásban várhatóan sokkal több szerepet kapnak majd, ám a hírek szerint a klub a januárban szeretne még egy játékost igazolni erre a posztra.

Az első számú kiszemeltnek az Olympique Lyon kameruni középpályása, Jean Makoun számít, akinek megszerzése azonban nem tűnik egyszerűnek, elvégre az OL csak a nyáron igazolta őt le a Lille-től - és akkor 14 millió eurót fizetett érte. Márpedig a lyoniak elnökét, Jean-Michel Aulas-t ismerve ennél olcsóbban aligha adja őt tovább.

Egy másik lehetőséges megoldás a Girondins Bordeaux francia focistája, Alou Diarra, aki valószínűleg olcsóbban megszerezhető, főleg, ha a Milan valamiként bevonja az ügyletbe Yoann Gourcuffot, aki jelenleg kölcsönben szerepel Bordeaux-ban. Diarrában és Makounban egyébként közös, hogy az ősszel mindketten a BL-ben játszottak, így ha a Milan esetleg megszerzi valamelyiküket, akkor tavasszal nevezheti az UEFA-kupába.

További átigazolási hírek:
A Schalke 2014-ig meghosszabbította védője, Benedikt Höwedes szerződését. A Dortmund dél-koreai hátvédje, Li Jung Pjo 2010-ig aláírt a klubhoz.

A Stuttgart török középpályása, Yildiray Bastürk hazatérhet a Besiktashoz.

Az Internazionale legújabb kiszemeltje a PSV Eindhoven középpályása, Ibrahim Afellay.

A Benfica hondurasi csatárát, David Suazót az Everton és a Newcastle United is vinné.

www.infosport-focivilag.hu