Társoldalunk:

Raúl emelt, Perrotta ollózott, Ibrahimovic ágyúzott

2008.12.15. 19:34

Gólszépségversenyünkbe ezúttal rendkívül változatos akciók kerültek be: 40 méteres ívelés, szemfüles ollózás, cseles emelés, bivalyerős bomba és beadásszerű lövés után is remek találatok születtek. De ki lőtte az elmúlt hét leglátványosabb gólját - Raúl, Perrotta, netán Ibrahimovic? Gyönyörködjenek, majd szavazzanak!

Hajnal Tamásnak nem lesznek kellemes emlékei a Mönchengladbach elleni találkozóról, a Dortmund karmesterét ugyanis kiállították.

Igaz, csapata nyert 2-1-re, és Hajnal az első gólnál még pályán volt, sőt ő zavarta meg a labdát röviden kifejelő vendégvédőt, aki éppen Mohamed Zidanhoz bólintott, a Dortmund egyiptomi légiósa pedig jobbal óriási gólt akasztott a léc alá.


Hasonlóan látványos találatot szerzett ugyanezen a meccsen a vesztes alakulatból Johannes Van den Bergh, aki élete első Bundesliga-gólját egy meseszép balos kapáslövésből érte el.


A Deportivo váratlanul simán kikapott a Valladolid otthonában, és ebben Daniel Aranzubia kapusnak is része volt, aki nem fogja élete meccsei között emlegetni a hétvégit. A La Coruna-iak kapusa egy rossz kidobás után még kényelmesen hátrált vissza a kapu felé, a szemfüles Pedro Lopez viszont alaposan meglepte, ugyanis a megszerzett labdát a kezdőkör külső vonalától kapura emelte, jutalma gól lett.


Aranzubiát aztán Pedro León is megtréfálta, aki beadás gyanánt ívelt a hosszú felsőbe. Nem vagyunk biztosak benne, hogy így is akarta, mindenesetre magyarázkodnia nem kell, hiszen a labda a Valladolid szempontjából a lehető legjobb helyen kötött ki, és az is elképzelhető, hogy a Depor kapusának bizonytalansága ösztönözte váratlan megoldásra a hazaiak szélsőjét.


Fantasztikus meccset vívott a Roma és a Cagliari a Serie A legutóbbi fordulójában, a Farkasok végül 3-2-re legyőzték a szárdokat, de a legszebb gólt a vendégek érték el. Az eset pikantériája, hogy az a Daniele Conti ágyúzott hatalmas erővel szabadrúgásból a bal pipába, akinek apja, Bruno a Roma történetének egyik legnagyobb alakja.


A Roma fordításához kellett Simone Perrotta megmozdulása is, az Angliában született olasz válogatott középpályás egy felpörgő labdát hanyatt vetődve húzott a Cagliari kapujába, nem az a klasszikus ollózás, de mindenképpen a heti top 10-be illő találat.


Lassítás nélkül húzza be egymás után a meccseket az Inter, amely a Chievo ellen 2-0 után kicsit megijesztette a drukkereit azzal, hogy két gólt is beszedett a veronai ellenféltől. 2-2-nél viszont Zlatan Ibrahimovic kért szót, és előbb egy fejessel a helyes útra terelte a kék-feketéket, majd a remekül játszó Stankovic lekészítése után akkora bombát küldött a bal felsőbe, hogy majdnem feldőlt a kapu - utóbbira várjuk a szavazatokat.


A Liverpool Eindhovenben biztosította be csoportelsőségét a BL-ben, a Vörösök 0-1 után fordítottak 3-1-re. A második liverpooli gólt Albert Riera szerezte átlövésből, a spanyol szélső középpályás úgy döntött, hogy nem cipeli a labdát, hanem rápörköli, és a parádés gólt még a PSV hívei is megtapsolták.


A végére pedig két Real-gól, mindkettő a szebbik fajtából, Juande Ramos első madridi meccséről. A Real 3-0-ra verte a Zenitet az utolsó BL-csoportmeccsen, és a győzelemben a Robben, Raúl párosnak elévülhetetlen érdemei vannak. 1-0-s hazai vezetés után Raúl ugratta ki a holland szélsőt, aki gyönyörűen emelte át Malafajev kapus fölött a labdát, majd Robben visszaadta a kölcsönt, és gólpasszt adott a Real kapitányának, aki szintén átemelős góllal szomorította az oroszokat (Robben gólja 1:20-nál, Raúl emelése 1:43-nál látható a videón).

 
Robbené volt szebb
 
Raúlé tetszett


Az előző héten Bodnár László gólja nyerte el leginkább olvasóink tetszését.